Zo dan, een duidelijke TED toespraak die het huidige Internet eens onder de loepneemt. Informatie wordt niet door jou gefilterd, maar voor jou gefilterd. Hoe werkt het eigenlijk als Google, Facebook, Twitter, Yahoo, Flickr, Amazon allemaal voor mij dingen filteren… Dan kom je dus uit op een situatie waarin sommige informatie onzichtbaar voor je wordt.

Je zoekt op informatie, maar het is al voor je bepaald. Niet door mensen, maar door allerlei codes, scripts en algoritmes. Is dit wel goed? En zit hier niet een mogelijke nieuwe zeepbel? Eli Pariser noemt het een Filter Bubble. Echt de moeite waard om eens te luisteren

PS: deze toespraak met Nederlandse ondertitels is te vinden op thefilterbubble.com »

Gewoon doorlezen:

  • Tech update week 44 Tech update voor Groot Nieuws Radio over betalen met je kleding (of iets anders), digitaal zakkenrollen, […]
  • Tech update week 23 Wat speelt er zich allemaal af in de tech-wereld, sociale media en apps? Deze week over een noodknop voor […]
Wouter van der Toorn
Media Innovator / Art Director bij Stichting Agapè en het Jesus.net Internet project en Internet pastor. Mijn tijd vul ik graag met nieuwe media, de Bijbel, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik hier op mijn blog. Lees meer »
Wouter van der Toorn
- 2 uur ago
Wouter van der Toorn
Wouter van der Toorn

Latest posts by Wouter van der Toorn (see all)

Tagged with →