Jezus voor mij

1 min leestijd

Hij liep bij mij door de straat. Waar ik altijd speelde met de kinderen uit de buurt. Voetbalde en rondscheurde om m’n fietsje. Of we sprongen achter elkaar over betonnen plateautjes.

Op die dag was Hij er, ging zitten op een van de plateautjes. Het was druk, zoveel kinderen had ik nog nooit in mijn straat gezien. Hij was erg lief en aardig. Had aandacht voor de kinderen, lachte, praatte. Ik stond achter hem en leunde op zijn schouder. Zag dat de kinderen op zijn schoot werden getrokken, omhelst, gezegend. Toen iedereen weer weg was, waren wij nog samen. Hij en ik. Hij nam mij op zijn schoot, omhelsde me en zegende me…

Vraag me naar Jezus, dan denk ik hieraan. Zijn vriendelijkheid en aandacht. Vraag me naar Jezus, dan denk ik aan diezelfde liefde toen Hij vastberaden de dood tegemoet ging. Het duizelt me nog steeds als ik besef dat Hij mij belangrijk genoeg vond om Zijn leven voor af te leggen.

WvdT