Doopfeest

2 min leestijd

Het was een feest vandaag. Drie vrienden van onze studiekring zijn vandaag gedoopt! Het was bijzonder om zo getuigenissen te horen van jongeren die hun leven aan Jezus over hebben gegeven. Dit feit wordt bijzonder geproclameerd bij het dopen. Richting de geestelijke wereld. Het bewijsstuk van onze zonde en fouten zijn vernietigd. Ze bestaan niet meer!

 

Galaten 2:14 "Hij heeft ons strafblad dat tegen ons getuigde -de lijst met regels waaraan we ons niet hebben gehouden- verscheurd. Dat bewijs heeft Hij vernietigd dir het aan het kruis te slaan. Op die manier ontnam God de duivel en zijn trawanten volledig hun macht…"

Rhodé en Levi waren ook mee naar de dienst. Levi zat heel gespannen te luisteren naar de voorganger en probeert het zo goed mogelijk te volgen. Ik geloof dat er zeker zo'n 40% door hem is begrepen. Er werd uitgelegd dat 'dopen' een term is die uit de industrie uit de bijbelse tijd stamt. Je doopt bijvoorbeeld een stuk stof in een gekleurde vloeistof waardoor deze ermee doordrengt werd. Dat snapte Levi wel, want we hebben laatst de gordijnen van Rhodé geverft in het nieuwe kleurtje van haar kamer. Het was daarom wel wat teleurstellend toen hij erachter kwam dat het water in het doopbassin niet gekleurd was maar heel gewoon water was. :D Heerlijk, de logica van een kind.

Rhodé had aan Levi uitgelegd dat de dopelingen een soort engeltjes waren. Ze hebben namelijk witte kleren aan. Ook dat was maar een mager aftreksel van wat hij zich voorstelde bij een engel. :p

Link: www.ichthus.nu

Alblasserdam
Vanmorgen gesproken in Alblasserdam. Een van de oudsten van mijn gemeente was mee. Dat was goed. Krijg ik lekker feedback, praat je samen voor en na. Ik heb dezelfde preek gehouden als laatst. In een wat aangepaste vorm is het dezelfde als de preek die hier op de site staat.