Gebedsservice

2 min leestijd

Vlak voor de kerst en deze week in de Telegraaf een artikel over de gebedsservice van Curadomi. Zij hebben als christelijke thuiszorg organisatie deze service als "extra". Een heel gaaf initiatief.

Het principe is als volgt:

– Als je gebed nodig hebt, post je deze
– Als je voor iemand wil bidden, dan kun je hier opgeven

Als Agapè zijn we in een dergelijke applicatie zeker geïnteresseerd, want het behoort tot een van de basisapplicaties bij een internetbediening.

Hieronder het bericht op de site van Curadomi:

Curadomi merkt in haar werk dat er veel mensen zijn die gebed nodig hebben. Er is veel geestelijke, lichamelijke en materiële nood onder de mensen. Veel mensen verkeren in een sociaal isolement: hebben geen of weinig familie, kennissen en vrienden meer. Of, de familie woont op afstand waardoor er weinig contact is.

Met deze gebedsbemiddeling willen we mensen op een moderne manier tot elkaar brengen: om gebed te vragen of om voor anderen te bidden. Deze gebedsbemiddeling is niet zo maar iets. Uiteindelijk gaat het om de relatie tussen God en mensen door middel van gebed. Bij het gebed gaat het om eerbiedige momenten. We vragen dan ook vriendelijk en indringend aan iedereen die van deze gebedsbemiddeling gebruik wil maken er niet achteloos mee om te gaan. Daar is het gebed met God veel te heilig voor. Als u voor iemand wilt bidden is dit een serieuze aangelegenheid. Indien u kiest om voor iemand te bidden probeer dit dan ook vol te houden volgens de gemaakte afspraken. Diegene waarvoor u wilt bidden verdient het dat u uw gebed voor haar of hem volhoud.

Aan de andere kant vragen we de mensen die gebed nodig hebben doordacht met hun vraag om gebedsondersteuning om te gaan.

Check de website: http://www.curadomi.nl/gebedsbemiddeling