Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Maagdelijkheidsring

13 januari 2005

In Amerika lopen 40.000 tieners en jongeren rond met een zogenaamde maagdelijkheidsring. Met deze ring brengen ze tot uitdrukking dat ze maagd willen zijn tot het huwelijk. Bijna niemand houdt het vol. De praktijk leert dat 88% van deze jongeren wel (ruim) voor het huwelijk het bed in duikt.

 

Toen ik dit cijfer aan een collega liet lezen reageerde hij: "Tja, het is een bolwerk van schuldgevoel".

'k Herinner me een vraag in Ronduit Insite dat ging over "te ver gaan". Het was een vraag van een jongere. Het antwoord verrastte me. Het was in de lijn van "prijs de Heer, je zonden zijn vergeven". En het is absolutely waar. Het offer van Jezus Christus is zo enorm. Je eigen emoties gaan nogal eens erg kneuterig met de liefde van Jezus om. Of je emoties over wat anderen allemaal niet fout hebben gedaan. Dan te bedenken dat Jezus vriend was van prostituees en witte boorden criminelen!

Link: www.ronduit.nl

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
0 Comments

Maagdelijkheidsring

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
0