Maagdelijkheidsring

1 min leestijd

In Amerika lopen 40.000 tieners en jongeren rond met een zogenaamde maagdelijkheidsring. Met deze ring brengen ze tot uitdrukking dat ze maagd willen zijn tot het huwelijk. Bijna niemand houdt het vol. De praktijk leert dat 88% van deze jongeren wel (ruim) voor het huwelijk het bed in duikt.

 

Toen ik dit cijfer aan een collega liet lezen reageerde hij: "Tja, het is een bolwerk van schuldgevoel".

'k Herinner me een vraag in Ronduit Insite dat ging over "te ver gaan". Het was een vraag van een jongere. Het antwoord verrastte me. Het was in de lijn van "prijs de Heer, je zonden zijn vergeven". En het is absolutely waar. Het offer van Jezus Christus is zo enorm. Je eigen emoties gaan nogal eens erg kneuterig met de liefde van Jezus om. Of je emoties over wat anderen allemaal niet fout hebben gedaan. Dan te bedenken dat Jezus vriend was van prostituees en witte boorden criminelen!

Link: www.ronduit.nl