Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Invisible Power

9 februari 2005

Afgelopen zondag heb ik gesproken in jeugdkerk Image, in Naaldwijk. Thema: Invisible Power. Wat is er allemaal wat je niet kan zien? Nou, heel wat. En het is goed om daar bewust van te zijn.

Er zit een gave club medewerkers daar in de jeugdkerk. Voor het eerst georganiseerde nazorg. Er was veel respons. Het thema was ook erg indringend. In het kort ging de preek over de geestelijke werkelijkheid (God, Engelen, Duivel, Demonen). Verder over de invloed van de duisternis op het leven van alle dag. Pittig en indringend. Er is veel invloed van de duisternis in het leven van alle dag. Maar er is ook een oplossing voor. De uitnodiging was heel concreet: je kan vrij zijn!

 

'k Ben erg blij met een stukje training die ik heb gekregen van Gijsbert Pellegrom, een collega bij Agapè. Hij heeft de training "Preaching Evangelist" ontwikkeld. Een van de onderdelen in waar je op moet letten bij het geven van een uitnodiging. Het gaat niet om een kunstje, maar dingen waar je wel bewust van moet zijn. Een van de dingen is dat je al vrij snel moet duidelijk maken wat je van plan bent om te doen. En steeds weer herhalen dat het moment gaat komen dat je een keus kan maken.

 

Met wel wat mensen aan de babbel geweest. Zoals hoe het nou eigenlijk zit met muziek. Wat mag wel en wat nu eigenlijk niet. Er komen ook wel lastige en pijnlijke verhalen boven.  Een van die dingen is incest. Wat doet het jou als je bijvoorbeeld een verhaal hoort van een meisje dat al 8 jaar wordt misbruikt door haar vader…

Wat moet je dan doen? Wat kan je doen?  Naast verdriet komt er dan ook een gevoel van frustratie boven. Er zijn zoveel geheimen. Zoveel verhalen die nooit worden verteld. Mijn gebed is dan voor zo'n meisje, dat ze de moed heeft zich uit te spreken en uit deze situatie te komen. Er zit een enorm web van leugens gespannen. Het meisje voelt zich schuldig als het bekend wordt…

Ik geloof dat we als gelovigen een bijzondere opdracht hebben. Om de duisternis aan het licht te brengen. Wellicht beginnend bij de gelovigen zelf. Wie heeft de moed om de duisternis aan het licht te brengen? De duisternis heeft nooit het goede voor met mensen. Dat is een enorme leugen. Jezus maakt wél echt vrij. Hij heeft absoluut het goede voor. Hij gaf alles wat Hij was en alles wat Hij had. Zijn status, zijn heerlijkheid, zijn leven…

Jezus… Naam boven alle naam. Daar geloof ik in.

 

Klik hier voor een studie over de onzichtbare wereld.

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
0 Comments
God

Invisible Power

door Wouter van der Toorn Leestijd: 2 min
0