Nieuwsbrief april 2005

5 min leestijd

Klik hier om de PDF te downloaden (957 kb). Hieronder de tekst versie van deze nieuwsbrief.

Goed Nieuws
Wouter and Eric in BudapestWat is er mooier dan het Goede Nieuws van Jezus doorgeven aan mensen die naar het beste nieuws op zoek zijn? Er zijn enorm veel mensen op zoek. Op zoek naar zingeving, op zoek naar richting, op zoek naar antwoorden. Een van de dingen die bij evangelisatie lastig zijn is het zoeken naar rijpe grond, naar mensen die open staan voor de boodschap van Jezus. Dat is echt niet iedereen. Maar mensen die op zoek zijn, staan er open voor. Dat is wat we merken op internet.

 
Discovery

Recent hebben wij de vernieuwde website www.discovery.nl gelanceerd. Een evangeliseren-de jongerensite. Deze wordt in de komende maanden fors uitgebreid met tientallen artikelen. Per dag krijgen we hier zo’n 300 bezoekers die we het evangelie kunnen uitleggen.

Connaitre Dieu
Mijn franse collega heeft een sterk evangeliserende website gelanceerd. www.connaitredieu.com (God Persoonlijk Kennen). In de afgelopen maanden hebben honderden mensen aangegeven het gebed van overgave te hebben gebeden. Allemaal mensen die op zoek zijn en het hart van Jezus vonden. Via internet.

Grote kleine wereld
Volgend jaar zullen wereldwijd 1 miljard mensen toegang hebben tot internet. Een enorm werkveld en een enorme uitdaging. Stichting Agapè is onderdeel van een wereldwijd netwerk. In Amerika heet onze organisatie Campus Crusade for Christ. En wereldwijd werken 25.000 mensen in de organisatie. Allemaal met een eigen financiële vriendenkring. En met dit enorme netwerk zijn we in staat zo enorm veel mensen te bereiken. In Amerika, in Europa, in de gesloten landen.

Getuigenis
Begin april was ik een klein weekje in Budapest (Hongarije) voor een internetconferentie met collega’s uit de hele wereld. Een mooi verhaal hoorde ik van de Marokkaan, een leuke vent die een enorme bediening leidt in dit moslimland. Streng verboden en ook riskant om in deze landen Jezus bekend te maken. Maar het is Jezus er ook heel wat aan gelegen om mensen in het gezin van God te brengen.

Getuigenis van een 19 jarig moslim meisje ergens in West-Afrika. Ze hoorde over het evangelie op de radio. Op vrijdag luisterde ze in de moskee naar de Imam die preekte tegen het evangelie, veroordeelde het.
Die nacht had ze een droom waarin een man in een wit gewaad tegen haar zei: "je zult een kind van God zijn". Na deze gebeurtenis kocht ze een ergens Nieuw Testament.
Ze vertelde alle gebeurtenissen tegen de imam in de moskee. Maar hij veroordeelde dit gelijk: "Weg met het evangelie, deze droom is van Satan".
Hierna probeerde ze haar bijbel te verbranden, de imam volgend. Een stuk papier met een tekst wilde maar niet verbranden: "Jezus zei: ‘Ik ben de weg, de waarheid en het leven. Niemand kan bij de Vader komen dan door mij." Johannes 14:6
Ze was aangeraakt en verwonderd. Na dit kleine wonder hoorde ze een stem in haar hart: "Je zult een kind van God zijn, al je zonden zijn vergeven". Op dat moment knielde ze neer en aanvaarde ze Jezus in haar hart.Er zijn zoveel van dit soort getuigenissen. God openbaart zich op bijzondere manieren juist in landen waar ze Jezus proberen te ontkennen en te verloochenen.

Ik wordt zo enorm enthousiast van het hart van onze Heer Jezus. Hij gaf zijn leven als het kostbaarste geschenk. De liefde van Jezus dringt ons, brandt in me.

Nederland, Frankrijk en de rest van de wereld
Met een klein team zijn we hard aan het werken aan een Nederlandse versie van www.connaitredieu.com. Een site die heel duidelijk uitlegt wie Jezus is, er staan getuigenissen op van mensen, er wordt uitgelegd hoe je God persoonlijk kunt leren kennen.
Samen met de franse internetbediening werken we aan een internationale internetstrategie. We hebben hier veel geleerd en ontvangen. Dat kunnen we uit te delen aan andere landen. Denk aan China en Arabisch sprekende landen.

Diddl-Rage
In ons gezinnetje gaat het goed. Al is Wouter wel regelmatig op stap. Rhodé en Levi hebben het enorm naar hun zin op school en in de straat. De Diddl-rage is ons zeker niet voorbijgegaan. Iedere avond moeten we zeker al de nieuw geruilde blaadjes bekijken. Er zit heel wat ondernemingsgeest bij deze rage.

Aardse slijk
Wouter werkt nog steeds een dag in de week in het VU in Amsterdam. Dat is noodzakelijk om voldoende inkomsten per maand te waarborgen. Hoe dat na de zomervakantie zal gaan is ons niet duidelijk. We leggen dit punt bij onze hemelse Vader neer. Hij leidt ons iedere dag.
We blijven zoeken naar mensen die ons werk willen ondersteunen. Mee willen werken aan Gods grote plan. Niet iedereen is in staat zijn leven zo radicaal om te gooien en in het Koninkrijk te werken. Voor veel meer mensen is het wel mogelijk om een ander daarbij te ondersteunen. Sommigen ondersteunen ons met €100,- per maand, anderen weer met €5,-. Het is allemaal welkom. Een mooie bijbeltekst erbij zetten lijkt soms een beetje manipulatie. En toch geeft de bijbel enorme bemoedigingen voor gulle gevers. Het zal ze niet slecht gaan, God wil dat zegenen. Spreuken 11:25 Een gulle gever zal gedijen, wie te drinken geeft, zal te drinken krijgen.

In Christus verbonden
Wouter en Rianne van der Toorn.