Medewerkers film ‘Jesus’ vermoord

1 min leestijd

Twee werkers van Campus Crusade for Christ zijn op 29 juli jl. neergestoken in Faridpur, Bangladesh. In Bangladesh wordt in plaats van Campus Crusade, de naam Christian Life Bangladesh gebruikt.

In Nederland is Stichting Agapè onderdeel van de wereldwijde beweging Campus Crusade for Christ.

Het is voor de tweede maal dat werkers van de internationale organisatie tijdens hun werk de dood vinden, zo meldt Thomas Abraham, directeur van Campus Crusade in Azië.
 

Sinds ruim een half jaar verleenden Lipial Marandi (21) en Tapan Kumar Roy (27) hulp aan de lokale bevolking via gezondheidsprogramma’s en het tonen van de film ‘Jesus’. De mannen ontvingen verschillende malen dreigementen dat zij zouden worden vermoord wanneer zij hun evangelisatiewerk niet zouden staken. Volgens een rapport van Campus Crusade meldde de lokale politie dat de mannen in slaap waren toen de indringers het huis ’s nachts binnengingen. Met geweld zijn de mannen om het leven gebracht.

Godsdienstvrijheid
Het is de tweede keer dat werkers van Campus Crusade vermoord werden. In april 2003 kwam in Bangladesh een medewerker op een soortgelijke manier om. Ondanks de officiële vrijheid van godsdienst in het land, geeft de directeur van Campus Crusade aan dat de vervolging van christenen in Bangladesh toeneemt.

Wereldwijd
De film over het leven van Jezus is in vijfentwintig jaar in meer dan 875 talen vertaald en is in zo'n 220 landen vertoond, waaronder Bangladesh. Vooral in tweede en derde wereldlanden is deze film een evangelisatiemiddel dat door allerlei kerken en zendingsorganisaties wordt gebruikt.