Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Update Jesus Internet Project

21 september 2005

Beste collegae,

Ik zal proberen in het kort bij te praten waar we gebleven zijn met het "Jesus Internet Project". De naam is een beetje afgeleidt van het "Jesus Film Project". En niet voor niets. Want de strategische aanpak rondom de film Jesus is er een die niet is geëvenaard. We willen op dezelfde manier strategisch gebruik maken van Internet. De snelweg voor het Goede Nieuws.

godheeftulief.com
Sinds twee weken hebben we een testsite online, www.godheeftulief.com. We maken gebruik van Google Ad-Words. Dat betekent dat we bepaalde woorden hebben gekocht in de zoekmachine. Zoals het woord "Jezus". Als je deze intypt zie je rechts in het scherm al de site bovenaan verschijnen. En hoewel het maar een testsite is lopen de reacties al behoorlijk hard. Er zijn een paar mensen binnen het team die meedraaien in deze proef. Per dag beantwoord ik een aantal emails van mensen die voor de eerste keer het gebed van overgave hebben gebeden of hun leven opnieuw hebben toegewijd aan Jezus Christus. Ik vind het zo eens supergaaf moment om dan te schrijven: "Gefeliciteerd met deze stap. Welkom in Gods familie." We hebben er alweer een aantal broers en zussen bij gekregen! En ze hebben een naam. En een (email)adres. Prijs de Heer!

Hoe nu verder
We zijn op dit moment veel aandacht aan het besteden aan het zogenaamde vangnet. Wij moeten ervan verzekerd zijn dat iedereen die reageert ook antwoord krijgt! Dat betekent een hele organisatie op poten zetten. Het zijn nu zeg een tiental reacties per dag, dat kunnen er bij de lancering van de nieuwe site www.ikzoekgod.nl wel eens tientallen of honderden per dag worden! Dat betekent dat we in het begin wat terughoudend zullen zijn met een stevige marketingcampagne. Om ervoor te zorgen dat we niet overspoeld worden. De vertaling van www.connaitredieu.com is in de afrondingsfase. Ik denk dat we ongeveer een maandje nodig hebben om deze te lanceren. Dan krijgen jullie zeker bericht.

Studenten
Mijn indruk is dat dit de meest onbereikte doelgroep van Nederland is. Op internet is er niets of nauwelijks iets voor deze doelgroep te vinden. Zeker niet als het gaat om spiritualiteit en geloof. Daarom werken we hard aan een totale update van www.discovery.nl. Deze site wordt 100% gericht op studenten. Deze site bevat informatie over God, geloof, spiritualiteit, levensvragen, zingevingvragen. Daarnaast willen we ook allerlei andere content aanbieden zoals "effectief studeren", "sleutels voor succes" en "de weg naar onvervalste seksualiteit". Al met al, een behoorlijke operatie. Het ontwikkelproces van deze site duurt wat langer omdat er geen voorbeeld is van een site die op een dergelijke manier functioneert.

Overige ontwikkelingen
Naast dit werken we aan een gebedsportal. Dat is een website helemaal gericht op gebed. Gebed is heel laagdrempelig en over het algemeen staan mensen hier bijzonder positief tegenover. Bij het lanceren van www.discovery.nl zal ook deze site worden geopend.
Een van de vrijwilligers is al een aantal maanden aan het ontwikkelen aan een totaal nieuwe groei-site. Deze site zal de bekende inhoud hebben, de artikelen vanuit het Groei magazine. Maar ook veel meer aandacht hebben voor pastorale vraagstukken e.d. Het wordt een bijzonder mooie site die zeker in een behoefte gaat voorzien.

En jij
We zullen de komende maanden hard gaan bouwen aan een vrijwilligersorganisatie. Allemaal mensen die actief in de Internet bediening willen meewerken. het komt ongeveer hier op neer. Als je een uurtje per dagkan vrijmaken (hoeft niet aaneengesloten te zijn), dan zou je al mee kunnen draaien als e-coach. We ontwikkelen een training hiervoor. Want er zijn zeker een aantal spelregels bij het communiceren via internet. We zullen binnenkort een concrete oproep voor doen of jij mee wilt doen met dit werk. Let wel op, er zit een screeningsprocedure aan vast voor alle vrijwilligers. Het zal in de praktijk niet zo zijn, dat iedereen zomaar mee kan doen. Meer daarover later.

Gebed
Zou je voor dit moment voor het team willen bidden. Specifiek voor Martien, Jeene en ondergetekende. Zij hebben de grote kluif van het project onder hun verantwoording. Ik ben blij met deze mannen. We hebben een hoop werk te verzetten. De klus is groot, de oogst is blijkbaar nog groter dan we ons tot nu toe konden voorstellen, de arbeiders nog niet voldoende.

Voor dit moment wens ik jullie veel zegen. God heeft een enorm werk voorbereidt (Efeze 2:10). Wij mogen met Hem meewerken en het Nieuws van Gods liefde door zijn zoon Jezus Christus bekend maken!

 

Wouter van der Toorn

 

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
0 Comments

Update Jesus Internet Project

door Wouter van der Toorn Leestijd: 4 min
0