Narnia komt eraan!

2 min leestijd

Binnenkort zal er een spectaculaire film te zien zijn in de Nederlandse bioscopen gebaseerd op een van de boeken van C.S. Lewis: De kronieken van Narnia, The Lion, The Witch and The Wardrobe. Komende woensdag zal een nieuwe versie van www.thelife.nl online gaan met allerlei extra informatie, achtergrondinformatie. Vooral een uitleg van het verhaal achter dit verhaal. In Nederland zijn de boeken van C.S. Lewis niet echt bekend, terwijl in het Engelstalige deel van de wereld is opgegroeid met deze spannende verhalen. Het verhaal wat nu verfilmt is komt in de week voor kerst in de bioscoop in Nederland. Gisteren is de internationale première geweest in Londen.

Het verhaal gaat over kinderen die in een vreemd land terecht komen als ze door een kleerkast heen kruipen. Dit land wordt beheerst door een heks. Uiteindelijk overwint de leeuw Aslan het land en koopt een van de kinderen af door zichzelf letterlijk op te offeren. Een doorgewinterde christen herkennen deze symboliek wel. Ik hoop dat deze film ook veel aanleiding is om door te praten over Jezus die zichzelf opofferde om mensen vrij te maken uit de handen van de duisternis.

Als je aandacht wilt besteden aan deze film, kun je gebruik maken van onderstaande filmpjes:
De Teaser Trailer is te downloaden via deze link (27 MB)
De Theatrical Trailer is te downloaden via deze link (26 MB)
Allerlei andere praktische informatie is te vinden op de Walt Disney Site, www.narniamovies.nl.

Medema heeft vers een boekje uitgegeven "Het Lam en het land van de Leeuw – reisgids voor Narnia en omgeving". Meer informatie hierover, klik hier. Ik hoop dat jullie een beetje bij zijn. Uiteraard horen jullie snel meer. By the way, deze film is een absolute aanrader. Ook om gewoon van te genieten. En vergeet niet om vanaf komende woensdag links te maken naar www.thelife.nl. Zet het bijvoorbeeld onderaan je handtekening bij je emails.