Omvang IkzoekGod.nl vergelijkbaar met film ‘Jesus’

2 min leestijd

DOORN – De evangeliserende website www.IkzoekGod.nl is gelanceerd. Proclama, de mediatak van Agapè, hoopt dat veel mensen die God nog niet kennen deze website zullen bezoeken. Het gaat om een strategische aanpak zoals bij de film 'Jesus'. Miljoenen mensen hebben in de afgelopen 25 jaar het evangelie te zien en te horen gekregen door middel van deze unieke film. Agapè wil op dezelfde manier strategisch gebruik maken van Internet: de snelweg voor het Goede Nieuws.

De heldere presentatie van het Evangelie op de website bestaat uit een dagelijkse overdenking, een filmpje 'Vaders Liefdesbrief', verhalen van mensen die God persoonlijk hebben ontmoet, een filmpje 'een gesprek met God', uitleg van wie Jezus is, wat Zijn opdracht was en hoe je God persoonlijk kunt leren kennen.

 
Franse versie
De Franse versie is al een aantal maanden beschikbaar en heeft duizenden mensen de weg naar God helpen vinden. Van de duizenden bezoekers geven op dit moment zo'n 650 bezoekers per maand aan dat ze een keuze voor God gemaakt hebben. We hopen dat de site ook in Nederland zo'n enorme impact zal hebben. De afgelopen weken heeft Agapè getest met de website www.godheeftulief.com. Dagelijks komen er ongeveer tien emails binnen, waarvan een aantal mensen aangeeft dat ze voor het eerst het gebed van overgave hebben gebeden.

Achter de schermen
Achter deze site bevind zich een heel netwerk aan e-coaches. Daarmee wil Proclama ervoor zorgen dat iedereen die reageert ook antwoord krijgt. Met e-cursussen worden mensen verder op weg geholpen wanneer ze vragen hebben of zich opnieuw hebben toegewijd aan God. Daarnaast zijn er tientallen mensen die bidden voor de bezoekers van de site.

Internationaal
De site is nu al in het Frans, Nederlands en het Engels beschikbaar. Binnen Agapè Europa wordt hard gewerkt aan de vertaling van deze site in talen als Duits, Arabisch en Chinees. Tegelijkertijd wordt de 'Waarom Jezus?' cursus (ontwikkeld door de EO) vertaald in het Frans. Dit is een belangrijk element in de strategie. Ook is het de bedoeling dat er komend jaar een online discipelschapcursus gestart wordt