Proclama geeft uitleg over Narnia op www.thelife.nl

1 min leestijd

DOORN – Met het verschijnen van de Disney-verfilming van ‘Het betoverde land achter de kleerkast’ zal Proclama, de mediatak van Agapè, ook een nieuwe versie van www.thelife.nl online zetten met allerlei extra informatie en achtergrondinformatie.
De website geeft vooral een uitleg van het verhaal achter dit verhaal. In Nederland zijn de boeken van C.S. Lewis niet echt bekend, terwijl in het Engelstalige deel van de wereld is opgegroeid met deze spannende verhalen. Agapè hoopt dat de film Narnia genoeg aanleiding geeft om door te praten over Jezus die zichzelf opofferde om mensen vrij te maken uit de handen van de duisternis.

 

Levensvragen
De website www.thelife.nl – indertijd door Proclama opgezet voor evangelisatie rondom ‘The Passion of The Christ’ – is zo aangepast dat de Narnia-film er een goede plek heeft gevonden. Net als bij “The Passion” is gezocht naar een mix van informatie (o.a. over Lewis, Narnia en allerlei leuke wetenswaardigheden) en evangelisatie. De website wordt in de nabije toekomst verder uitgebreid met nieuwe verwerkingsmaterialen voor kleine groepen, andere actuele thema’s, getuigenissen en informatie over andere films (zoals ‘The lord of the Rings’ en de Da Vinci Code). Het doel van de site is om vanuit zaken die veel mensen vanuit het dagelijkse leven bezighouden terecht te komen bij belangrijke levensvragen.