Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Wat is tegen Goed Nieuws?

29 maart 2006

Deze vraag houdt me de laatste tijd nogal bezig. Hoe komt het toch dat christenen strijden om, in vaktermen te zeggen, onder de wet te kunnen blijven. In verschillende kerken en gelegenheden de laatste maanden valt het me steeds meer op. Er wordt dan bijvoorbeeld gesproken over "gehoorzaamheid" als voorwaarde om in Gods dichte nabijheid te mogen komen. Of over "levensheiliging" als voorwaarde voor het werk van de Heilige Geest in je leven. Of over "dat het leven nu eenmaal moeilijk is" en daarmee wordt de deur dichtgegooid voor een stressvrij leven zoals God het heeft bedoeld. Ik geloof dat de sleutel zit in "bekeren". Maar dan ook echt, omkeren naar wat je kijkt. Kijk je altijd maar naar jezelf? Of kijk je naar alles wat Jezus heeft gedaan. Door veel in zijn dichte nabijheid te zijn zal je vanzelf ervaren dat je leven verandert. Jezus is de bron voor een veranderd leven, niets, maar dan ook niets in mij.

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
0 Comments
God

Wat is tegen Goed Nieuws?

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
0