Wat is tegen Goed Nieuws?

1 min leestijd

Deze vraag houdt me de laatste tijd nogal bezig. Hoe komt het toch dat christenen strijden om, in vaktermen te zeggen, onder de wet te kunnen blijven. In verschillende kerken en gelegenheden de laatste maanden valt het me steeds meer op. Er wordt dan bijvoorbeeld gesproken over "gehoorzaamheid" als voorwaarde om in Gods dichte nabijheid te mogen komen. Of over "levensheiliging" als voorwaarde voor het werk van de Heilige Geest in je leven. Of over "dat het leven nu eenmaal moeilijk is" en daarmee wordt de deur dichtgegooid voor een stressvrij leven zoals God het heeft bedoeld. Ik geloof dat de sleutel zit in "bekeren". Maar dan ook echt, omkeren naar wat je kijkt. Kijk je altijd maar naar jezelf? Of kijk je naar alles wat Jezus heeft gedaan. Door veel in zijn dichte nabijheid te zijn zal je vanzelf ervaren dat je leven verandert. Jezus is de bron voor een veranderd leven, niets, maar dan ook niets in mij.