Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Jezus leeft!

18 april 2006

Ja, vertel mij wat nieuws. Toch is het apart dat veel christenen God wel danken en de eer geven dat Jezus voor hen gestorven is. Zondag heb ik gesproken over de vraag waarom Jezus moest opstaan. Romeinen 4 vers 24 en 25 zegt "Want ook wij zullen als rechtvaardigen worden aangenomen omdat we geloven in hem die Jezus, onze Heer, uit de dood heeft opgewekt: hij die werd prijsgegeven om onze zonden en werd opgewekt omwille van onze rechtvaardiging." Dus… Jezus stierf omdat ik zonde en fouten heb. Maar Hij stond op zodat ik rechtvaardig voor God kan staan. Hmmz, een interessante gedachte. Zeker als je ziet wat Jezus nog in de hemel moest doen. Hij moest de hemel reinigen (Hebr. 9 vers 23). Maar van wat dan? Een ding is zeker. Dat voor het kruis de Satan toegang had tot de hemel. Om de mensen aan te klagen. Denk aan de geschiedenis van Job. Jezus moest in ieder geval hiervan de hemel reinigen. Satan hàd een legale grond om aan te klagen. Maar ná het kruis en de opstanding is die hele reden er niet meer. Er bestaat geen aanklacht meer. De hemel is schoongeveegd. Cool toch?

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
0 Comments
God

Jezus leeft!

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
0