The Passion Reloaded

1 min leestijd

Pasen, hét feest van bevrijding. Dé boodschap van Pasen is dat Jezus dood ging, ook hiervoor koos, om in een keer alles in orde te maken met God. Ik herinner me een studie die ik recentelijk hoorde waarin The Passion of The Christ werd aangehaald. Want waarom moest Mel Gibson nou deze film maken en niet een of andere christen? Zou het niet zo zijn dat christenen een veel te romantisch beeld hebben gemaakt van de verschrikkelijke dood die Jezus koos om toch te sterven? Mel Gibson was een man die ervaring had met het in beeld brengen van geweld (Braveheart). Hij is niet getekend door allerlei tradities. God heeft hem bijzonder gebruikt. De boodschap van The Passion is dat "door zijn striemen wij zijn genezen" (citaat Jesaja & Gibson). Er zijn heel wat getuigenissen bekend van wonderen rondom The Passion. Maar is het niet uiteindelijk dat wonderen gebeuren als je focust op Jezus en Zijn offer aan het kruis. Hij de straf, jij de genade. Hij de vloek, jij de zegen. Hij de striemen, jij de genezing. Hij de armoede, jij de rijkdom. Hij de eenzaamheid, jij nooit meer eenzaam zijn…

By the Way: komende zaterdag op RTL5 de televisie uitzending van "The Passion of The Christ". Meer info over The Passion en de boodschap hiervan op www.TheLife.nl

The Passion Reloaded

1 min leestijd

Pasen, hét feest van bevrijding. Dé boodschap van Pasen is dat Jezus dood ging, ook hiervoor koos, om in een keer alles in orde te maken met God. Ik herinner me een studie die ik recentelijk hoorde waarin The Passion of The Christ werd aangehaald. Want waarom moest Mel Gibson nou deze film maken en niet een of andere christen? Zou het niet zo zijn dat christenen een veel te romantisch beeld hebben gemaakt van de verschrikkelijke dood die Jezus koos om toch te sterven? Mel Gibson was een man die ervaring had met het in beeld brengen van geweld (Braveheart). Hij is niet getekend door allerlei tradities. God heeft hem bijzonder gebruikt. De boodschap van The Passion is dat "door zijn striemen wij zijn genezen" (citaat Jesaja & Gibson). Er zijn heel wat getuigenissen bekend van wonderen rondom The Passion. Maar is het niet uiteindelijk dat wonderen gebeuren als je focust op Jezus en Zijn offer aan het kruis. Hij de straf, jij de genade. Hij de vloek, jij de zegen. Hij de striemen, jij de genezing. Hij de armoede, jij de rijkdom. Hij de eenzaamheid, jij nooit meer eenzaam zijn…

By the Way: komende zaterdag op RTL5 de televisie uitzending van "The Passion of The Christ". Meer info over The Passion en de boodschap hiervan op www.TheLife.nl

(meer…)

Laat een reactie achter