Wie is er nu eigenlijk de baas?

1 min leestijd

Komende zondag moet ik weer spreken in Alblasserdam. Laatst ben ik bij de tieners van deze gemeente geweest tijdens hun weekend. Ik heb gevraagd of ze de sleutelsketch willen instuderen. Deze sketch heb ik vorig jaar geschreven voor een tienerkamp die Rianne moest leiden. Aan de hand van een sleutel wordt uitgelegd wie er precies de baas is. God gaf de sleutels van de aarde uit handen aan de mens door te zeggen dat de mens de aarde moest onderwerpen en over haar moest heersen. De mens heeft de sleutels weer uit handen gegeven door ongehoorzaam te zijn… De simpelste oplossing voor God zou zijn om de sleutels weer terug te nemen. Maar dat zou illegaal zijn. Want de mens heeft ervoor gekozen om de sleutels uit handen te geven. De enige mogelijkheid zou zijn als de mens de sleutels terug zou eisen door ongedaan te maken waarmee de mens de sleutels uit handen gaf… Dat kwam Jezus doen. Hij kwam als perfect mens, voldeed 100% aan Gods afspraken met de mens. En heeft nu de sleutels weer teruggegeven aan de mens. Jij en ik mogen kiezen aan wie we de sleutels uit handen geven. Geloof me, het is wel zo veilig om ze aan Jezus te geven :) Klik hier om de sketch te downloaden.