Google regeert de wereld

1 min leestijd

'k Heb zonet naar een documentaire over Google gekeken. Hoe een bedrijf dat begon als een experiment van een aantal studenten in een paar jaar is uitgegroeid tot een van de meest invloedrijke bedrijven ter wereld. In Nederland is het aandeel Google in de zoekmachines enorm hoog, wereldwijd hebben ze een aandeel van 60%. Altijd leuk om in te verdiepen. Check de uitzending op de site van Tegenlicht (VPRO). Je kan de uitzending online terugkijken via "Uitzending gemist".

"Wat als alle informatie in de wereld gecategoriseerd en gemakkelijk doorzoekbaar zou zijn? Wat als al het nieuws van over de hele wereld, alle boeken, geschreven teksten, foto's en video die er bestaan op één plaats in de wereld verzameld zou worden, en overal beschikbaar zou zijn? Dat is precies het doel van Google, en het bedrijf zal er niet lang meer over doen om dit te verwezenlijken. Via de bekende zoekmachine, via Google Earth, waarin alle mogelijke informatie ingedeeld wordt op geografische locatie. Maar bijvoorbeeld ook via Google Books, een project waarbij Google complete bibliotheken digitaliseert."