Crisis en Internet Ministry

1 min leestijd

computercrisisDeze week heeft mijn Agapè collega Egbert Ribberink een artikel afgerond. Hij is een van de mensen die me motiveert als ik eens goed met hem zit. Het resultaat is een artikel (engels) dat gaat over het “crisis concept” en Internet Ministry. In het kort is de basis gedachte dit (helemaal niet nieuw, maar wel weer even goed om het op een rijtje te hebben): je staat pas open voor een ander paradigma als je huidige paradigma geen antwoorden meer heeft op je situatie of vragen. Dat is belangrijk om te beseffen als het gaat om mensen het Goede Nieuws van Jezus Christus te brengen. Het is daarom ook logisch om te zien dat mensen op zoek gaan naar God als ze in een crisis zitten, hoe licht of hoe zwaar deze ook is.

Een leuke illustratie is de huidige “Bavaria reclame“. Kijk zelf. Een luchtige manier om te laten zien wat een crisis is. Het artikel is via deze link te raadplegen (engels).