Geen veroordeling

1 min leestijd

De boodschap van “geen veroordeling” is een boodschap die de kern van de genadeboodschap ontzettend duidelijk maakt. In Joh 8:1-11 staat het verhaal van de vrouw die uit bed wordt gelicht terwijl ze bij een andere man in bed ligt. Betrapt op overspel. Op heterdaad. Maar Jezus weigert om een oordeel uit te spreken. Hij wil geen oordeel uitspreken. Hij kwam om het oordeel op Zichzelf te laten komen. Jezus’ boodschap aan de vrouw is dat “Hij ook niet veroordeeld”. Deze uitspraak is nodig om zijn volgende opdracht te begrijpen: “ga heen, en zondig niet weer”. De wetenschap dat God niet veroordeeld is de enige en echte bron voor een heilig leven. Een innerlijke bron wordt aangeboord. Dit is het hart van God, dè reden waarom Jezus op aarde kwam! Hij werd veroordeeld zodat wij vrijgesproken konden worden.