Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Geen veroordeling

13 augustus 2006

De boodschap van “geen veroordeling” is een boodschap die de kern van de genadeboodschap ontzettend duidelijk maakt. In Joh 8:1-11 staat het verhaal van de vrouw die uit bed wordt gelicht terwijl ze bij een andere man in bed ligt. Betrapt op overspel. Op heterdaad. Maar Jezus weigert om een oordeel uit te spreken. Hij wil geen oordeel uitspreken. Hij kwam om het oordeel op Zichzelf te laten komen. Jezus’ boodschap aan de vrouw is dat “Hij ook niet veroordeeld”. Deze uitspraak is nodig om zijn volgende opdracht te begrijpen: “ga heen, en zondig niet weer”. De wetenschap dat God niet veroordeeld is de enige en echte bron voor een heilig leven. Een innerlijke bron wordt aangeboord. Dit is het hart van God, dè reden waarom Jezus op aarde kwam! Hij werd veroordeeld zodat wij vrijgesproken konden worden.

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
0 Comments
God

Geen veroordeling

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
0