Kracht van de zonde

1 min leestijd

Een vraag waar ik maar weinig goede antwoorden op krijg is: wat geeft nu eigenlijk energie aan de zonde? Het eerste wat opkomt is: dat is je eigen vlees, je begeerte, je eigen lust. Tja, zo voelt dat inderdaad. Maar hoe zit dat bij christenen die leven onder het nieuwe verbond? Het voelt als glad ijs, maar het begrijpen wat de kracht van de zonde is geeft je de sleutels in handen om juist zonde te overwinnen. 1 Korinte 15 vers 56 “…de zonde ontleent haar macht aan de wet.” Daar sta je dan. Dit was helemaal nieuw voor me. En ik maar denken dat ik juist de wet nodig had om heilig te kunnen leven. Vergeet het maar. Juist het gaan leven uit de realiteit dat de wet door Jezus Christus is vervuld, zelfs aan het kruis genageld (lees zelf in Kolossenzen 2 vers 14). Hoe komt het toch dat zoveel christenen de wet blijven omarmen? In plaats van het volbrachte werk van Jezus omarmen. Er zal nog aardig wat water door de zee gaan voordat deze bolwerken geslecht zijn.