Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Kracht van de zonde

14 augustus 2006

Een vraag waar ik maar weinig goede antwoorden op krijg is: wat geeft nu eigenlijk energie aan de zonde? Het eerste wat opkomt is: dat is je eigen vlees, je begeerte, je eigen lust. Tja, zo voelt dat inderdaad. Maar hoe zit dat bij christenen die leven onder het nieuwe verbond? Het voelt als glad ijs, maar het begrijpen wat de kracht van de zonde is geeft je de sleutels in handen om juist zonde te overwinnen. 1 Korinte 15 vers 56 “…de zonde ontleent haar macht aan de wet.” Daar sta je dan. Dit was helemaal nieuw voor me. En ik maar denken dat ik juist de wet nodig had om heilig te kunnen leven. Vergeet het maar. Juist het gaan leven uit de realiteit dat de wet door Jezus Christus is vervuld, zelfs aan het kruis genageld (lees zelf in Kolossenzen 2 vers 14). Hoe komt het toch dat zoveel christenen de wet blijven omarmen? In plaats van het volbrachte werk van Jezus omarmen. Er zal nog aardig wat water door de zee gaan voordat deze bolwerken geslecht zijn.

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
0 Comments
God

Kracht van de zonde

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
0