Gehoorzaamheid

1 min leestijd

pijlenEen thema waar ik de laatste tijd wat meer in ben gedoken is het thema “gehoorzaamheid”. Het zit me niet echt in mijn aard om dit als hoofdthema te maken. Misschien iets teveel Nederlander? Wat me fascineerde is het feit dat Jezus “gehoorzaamheid moest leren” (Hebr 5:8). De uitdaging is om dat te gaan begrijpen zonder de Bijbel te laten buikspreken. Iets wat nogal snel gebeurd; alleen die dingen opdiepen die wel goed uitkomen.

Allereerst is de gehoorzaamheid van Jezus absoluut Goed Nieuws. Door de ongehoorzaamheid van Adam (aan het verbod van God om van de boom van Kennis te eten) is de dood gaan heersen. Het effect van één mens is dramatisch. Maar net zo dramatisch positief juist is het effect van de gehoorzaamheid van de ene mens Jezus! Daardoor zijn enorm veel mensen gered!! De boodschap van gehoorzaamheid van Jezus is een boodschap van genade alleen. Wat ik niet kan presteren heeft Jezus gedaan: aan alle voorwaarden voldaan zodat wij als rechtvaardigen zouden worden aangenomen!