Waarom de leiders?

1 min leestijd

[pro-player width=’620′ height=’420′ type=’FLV’]http://www.youtube.com/watch?v=dBvxWl7jXr0[/pro-player]

Ik herinnner me van een aantal jaren geleden de video’s “Transformation” waarin getuigenissen worden gegeven van steden en zelfs landen die radicaal veranderen door het Evangelie van Jezus Christus. Een collega wees me op een aantal artikelen (1, 2) op het internet van een Layo Leiva (verantwoordelijk voor zuid- en midden Amerika voor Campus Crusade for Christ). Een interessante observatie uit El Salvador, een land waarin een hoog percentage christenen leven. Gezien de ervaringen uit de “Transformation” verhalen zou dan een land als dat radicaal veranderen. Maar het vreemde is dat juist de criminaliteit en welvaart juist in een neerwaardse richting ontwikkelen… Een belangrijk verschil met de andere verhalen is dat hier het leiderschap niet God aanvaart. Juist de laag leiders bereiken is noodzakelijk om een fundamentele verandering in de samenleving te zien.