Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Waarom de leiders?

1 oktober 2006

[pro-player width=’620′ height=’420′ type=’FLV’]http://www.youtube.com/watch?v=dBvxWl7jXr0[/pro-player]

Ik herinnner me van een aantal jaren geleden de video’s “Transformation” waarin getuigenissen worden gegeven van steden en zelfs landen die radicaal veranderen door het Evangelie van Jezus Christus. Een collega wees me op een aantal artikelen (1, 2) op het internet van een Layo Leiva (verantwoordelijk voor zuid- en midden Amerika voor Campus Crusade for Christ). Een interessante observatie uit El Salvador, een land waarin een hoog percentage christenen leven. Gezien de ervaringen uit de “Transformation” verhalen zou dan een land als dat radicaal veranderen. Maar het vreemde is dat juist de criminaliteit en welvaart juist in een neerwaardse richting ontwikkelen… Een belangrijk verschil met de andere verhalen is dat hier het leiderschap niet God aanvaart. Juist de laag leiders bereiken is noodzakelijk om een fundamentele verandering in de samenleving te zien.

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
0 Comments

Waarom de leiders?

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
0