Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Worship en Evangelisatie

11 oktober 2006

gloriousBij Agapè leggen we niet als eerste de koppeling tussen worship en evangelisatie. Dat het zeker wel effectief is laten de grote events in de UK wel zien. Afgelopen maandag had ik een ontmoeting met een vertegenwoordiger van “Survivor Record“. Ik was onder de indruk van de verhalen die ik hoorde. Ook over de nieuwe generatie worshipleaders zoals Matt Redman, Tim Hughes, Chris Tomlin en nog meer. Ze zijn nooit echt meer geworden dan jeugdleider. Zo werd het verhaal verteld van een massa van duizenden jongeren die in stilte wachten op God die aan het werk is. En de worshipleader die aan de andere jongeren wat er in de zaal gebeurt nadat de Heilige Geest mensen aanraakte.

De foto hiernaast komt uit een DVD “Passion 06“, een registratie van een live worshipconcert. Geweldig.  Ik was echt onder de indruk. Tijdenshet slotnummer verdwijnt de band achter enorme doeken die met speciale stiften zijn volgeschreven als eenaanbidding voor Jezus. Bij het blauwe licht werden de opschriften pas zichbaar. Wow. Kijk voor de foto’s op deze link.

Wat ik me afvraag of dit concept in NL ook niet gewoon kan werken. Vooral de driehoek “Evangelism – Worship – Social Work” werd vaak genoemd. Een week studie, actief bezig in een stad en worshipconcerten als evangelisatie in die stad. Het zou best effectief kunnen zijn.  

Update:  klik op “lees verder” om de slotclip te zien van et nummer “Glorious” van Chris Tomlin. 

[pro-player width=’620′ height=’400′ type=’FLV’]http://www.youtube.com/watch?v=COHJSsvp9ns[/pro-player]

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
0 Comments

Worship en Evangelisatie

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
0