The Nativity Story

1 min leestijd

The Nativity Story‘The Nativity Story’ vertelt het tijdloze verhaal van een reis van twee mensen, Maria en Jozef, een wonderlijke zwangerschap en de geboorte van Jezus. Het is een prachtige film over het kerstverhaal die je meeneemt in de grimmige tijd van de Romeinse overheersing van Israël en het verlangen naar de Messias. Het ervaren van deze tijd pelt in zekere zin een stukje romantiek van het kerstverhaal af. Het is het verhaal van God die mens werd. Zijn geboorte was een nederige en arme geboorte.
Deze nieuwe kerstfilm zal vanaf 7 december te zien zijn in de Nederlandse bioscopen. De filmmakers hebben er alles aan gedaan om een zo getrouw mogelijke weergave van het kerstverhaal te vertellen. De film is in Italië opgenomen op de plek waar ook ‘The Passion of The Christ’ is opgenomen. Het is een locatie die eeuwenlang onveranderd is gebleven.

In veel plekken zal er een mogelijkheid zijn om speciale afspraken te maken voor vertoningen. Denk bijvoorbeeld aan zondagmorgen 24 december als speciale kerstviering. Of een kerstnachtdienst in de bioscoop. Als er plannen zijn om iets dergelijks te organiseren kunt u het beste zelf initiatief nemen naar de plaatselijke bioscoopexploitant en kijken wat er mogelijk is. Een mooie en laagdrempelige manier om het kerstverhaal te vertellen. En uit te leggen wat de betekenis is van kerst. Meer informatie over de film op www.TheLife.nl.

PS: er is veel info (engels) te vinden op www.nativityresources.com.
PS2: binnenkort doet de platenmaatschappij een Boomrang Card actie waar onze website www.TheLife.nl op wordt vermeld.