Zonder Jezus…

1 min leestijd

teambuilding‘k Zit weet lekker thuis na een aantal intensieve dagen in de Costa Brava. We hebben met het europese leiderschap een meeting gehad. Met name “hoe gaan we de toekomst in”. We geloven dat we zijn geroepen voor drie speciale doelgroepen: huidige leiders, toekomstige leiders, iedereen. Ik zit in de zgn. extended round table van die laatste groe, de “everyone priority”. Gisterenavond hebben we de avond afgesloten met een tijd van gebed. Tijdens de stilte schreef ik het volgende op”, gerelateerd met het thema: 1 beweging,  team, 1 richting:

Dit kan allen als Jezus de samenhang brengt. Wat als we Hem uit ons plaatje laten?

  • Ik zou nooit horen “volg Mij”
  • Ik zou niet zijn voorbeeld zien, zodat ik hetzelfde (meer!) kan doen
  • Ik ga vertrouwen op mijn wijsheid en kracht (Zijn kracht wordt in zwakheid volbracht)
  • Ik zou nooit het risico aangaan (uit de boot)
  • Ik zou geen wonderen zien en verwachten
  • Ik hou altijd onzekerheid


Het gaat om vertrouwen op wat Jezus zegt, doet, is. Zijn Geest in Mij en Ik in Hem. De Geest die Jezus uit de dood opwekte woont in mij! Met Gods Geest kan Ik;

  • zijn als Jezus
  • denken als Jezus
  • leven als Jezus
  • doen als Jezus