Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Jonge Sprekers

8 januari 2007

sprekerstrainingHet is alweer wat jaren geleden dat Willem de Vink de eerste sprekerstraining voor jongeren verzorgde. Ik was een van de lucky gasten die heeft meegedaan. En ben uiteindelijk op deze manier begonnen met regulier spreken in jeugdkerken, jongerendiensten en gewone (kerk)diensten. Nu is het een van mijn belangrijkste hobby’s. Als we ons land willen bereiken met Goed Nieuws dan moeten veel mensen dat nieuws brengen. Daar zijn gezonde kerken voor nodig. Daar zijn evangelisten voor nodig. Daar zijn voorgangers voor nodig…

Een nieuwe generatie sprekers hebben we het afgelopen weekend getraind. Sommigen zijn er al klaar voor. Anderen hebben hun eerste stappen gezet. Heel erg gaaf om jongeren het Woord van God te horen spreken. Super dat er senioren (sorry mannen) beschikbaar zijn om jongeren te trainen en ruimte te geven. Dat is jammer genoeg nog niet algemeen aan de hand. Ds. Hans Eschbach (EW), Willem de Vink (schrijver, spreker, tekenaar), Harrie Nijhof (dramadocent, en wat voor een…) en Jan Kees Roose (coördinator atheïstenteam uit jeugdkerk Heartbeat) hebben de trainingen verzorgd. Ik hoop dat het de start is van meer trainingen. En van een nieuwe generatie jongeren die zich willen uitspreken over Jezus!

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
0 Comments

Jonge Sprekers

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
0