Verbolgen over de preek

1 min leestijd

coca cola KerstVanmorgen had ik een verbolgen zoon in de dienst. En gelijk had hij. Zijn vader moest spreken. En dat deed hij door te vertellen dat er een kerstboom in de ijskoude stal klaarstond. Het was wel fijn dat er in ieder geval daar nog plek was, want de oren van Jozef en Maria vroren er bijna vanaf. Er lag tenslotten volgens de traditie al centimeters sneeuw. De engeltjes die in de boom hingen zongen luidkeels “vrede op aarde”. De Kerstman zat in de herberg lekker van de kalkoen te eten. Omdat hij er al was, was er helaas geen plek in de herberg. Even later komen besneeuwde herders binnen met direct achter hen aan de drie wijzen uit het oosten… De wijzen worden ook wel magiërs genoemd, maar dan moet je weer direct denken aan Asterix en Obelix. Nou, uiteindelijk vond Levi het wel een leuke dienst. Dankte er vanavond voor. Ik aanvaard het als een compliment, dat mijn zoon veel kon navertellen. Het was een mooi Kerstfeest. In de preek heb ik het natuurlijk nog wel rechtgezet, ik zal em later posten op de site. Zalig Kerst gewenst!