Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Waarom Pasen? vervolg

27 februari 2008

SpijkersVandaag viel de EO Visie op de mat met daarin een (bijna) pagina groot artikel over de Waarom Pasen? actie. Dat was naar aanleiding van een interview met mij. Ook gisteren in het Reformatorisch Dagblad een artikel over de actie onder de naam Kind belangrijk in actie Waarom Pasen?. Directe link naar het artikel, [ klik hier ].

Wat mezelf erg tegenvalt, ook al ben ik hier nagenoeg fulltime mee bezig, om in het kort uit te leggen waarom wij Goede Vrijdag en Pasen een cruciaal feest vinden. Natuurlijk, het in vakjargon (of “tale Kanaäns”) uitleggen is niet zo’n probleem. Een feest vieren met christenen is echt geen probleem. Maar hoe leg ik het anderen uit die eerder vreemd opkijken als je zegt dat Jezus’ lijden en sterven Goed Nieuws is. Wat is er goed aan een wrede moord? Wie kan me helpen om hier een statement voor te schrijven? Hoe zou jij het uitleggen aan iemand zonder christelijke achtergrond als je een minuut krijgt?

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
0 Comments

Waarom Pasen? vervolg

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
0