Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Discipelschap

2 juli 2008

Jongeren

Wat is nu de echte essentie van een kerk. In de beeldvorming blijft het vooral een gebouw, een organisatie, een programma. Maar je kan nog steeds een kerk hebben zonder gebouw, zonder organisatie, zonder programma. Blijkbaar is dat dus niet de essentie van het kerk-zijn. Maar wat dan wel?

Een verfrissende kijk geeft Floyd McClung mee in zijn boekje “Ik zie een leger”. Met daarbij het concept van simple church, de essentie van kerk. (Hoewel ikzelf echt geen fanatiek lezer ben, is dit een monumentje en heb ik het boek ook daadwerkelijk gelezen: aanrader). Het past in mijn eigen proces om ook de vragen waar de kerk nu eigenlijk voor is. Voor de gemeente in Doetinchem heb ik het volgende document uitgewerkt. Het is in ontwikkeling. Maar wellicht een leuke om eens na te denken. Of voor op de camping bij een lekker glaasje wijn.

Je kan het document downloaden via deze link (+/- 600 kb).

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
0 Comments
God

Discipelschap

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
0