discipelschapsgroep

Discipelschap

1 min leestijd

Jongeren

Wat is nu de echte essentie van een kerk. In de beeldvorming blijft het vooral een gebouw, een organisatie, een programma. Maar je kan nog steeds een kerk hebben zonder gebouw, zonder organisatie, zonder programma. Blijkbaar is dat dus niet de essentie van het kerk-zijn. Maar wat dan wel?

Een verfrissende kijk geeft Floyd McClung mee in zijn boekje “Ik zie een leger”. Met daarbij het concept van simple church, de essentie van kerk. (Hoewel ikzelf echt geen fanatiek lezer ben, is dit een monumentje en heb ik het boek ook daadwerkelijk gelezen: aanrader). Het past in mijn eigen proces om ook de vragen waar de kerk nu eigenlijk voor is. Voor de gemeente in Doetinchem heb ik het volgende document uitgewerkt. Het is in ontwikkeling. Maar wellicht een leuke om eens na te denken. Of voor op de camping bij een lekker glaasje wijn.

Je kan het document downloaden via deze link (+/- 600 kb).