Coaching training

1 min leestijd

Opdracht / roeping

Vandaag de hele dag met het leidersteam van Agapè in managementtraining gezeten. Beter gezegd: training in coaching. Ik moet je zeggen dat coaching ons wel op het lijf is geschreven. Al moet je je eigen doelen hier soms duidelijk in stellen.

Ik kom er ook wel achter dat coaching erg veel met het thema discipelschap te maken heeft. Ook daarin moet ik soms mijn eigen rol goed bepalen: niet zelf in het centrum staan, maar anderen de vrijheid geven om zich te ontwikkelen. Als een “rasleider” (wat dat dan ook moge zijn) is hier wel een bewuste keus voor nodig. Maar deze uitdaging wil ik graag aangaan!

Komende zondag staat de eerste jeugdavond nieuwe stijl (AllYouth) op de agenda voor onze kerk (baptistengemeente Doetinchem). Een groep ervaren en een groep startende jeugdleiders staan meer dan gemotiveerd klaar. Ik ben benieuwd. De eerste avond geef ik bij de oudere groep de startstudie over “leerling van Jezus zijn”.