Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Ook ik ben sociaal (net als de rest van Nederland)

3 september 2008

Social

Een interessant berichtje vandaag op verschillende sites: wij Nederlandsers zijn bijzonder sociaal. Vooral dan online in allerlei sociale netwerken. Lees even dit berichtje:

Zowat de helft van de Nederlandse internetters is lid van een sociale website zoals Hyves of LinkedIn. Wereldwijd heeft Nederland zelfs het grootste percentage ‘sociale internetters’.
Dit blijkt uit een studie door marktonderzoeker Synovate onder dertienduizend surfers in zeventien landen, waaronder ook de Verenigde Staten, China, Verenigde Arabische Emiraten, Duitsland, Frankrijk en Brazilië.

In Nederland is 49 procent van de internetters van 18 jaar of ouder lid van een sociale website. Met name Hyves, LinkedIn en MSN Spaces zijn in ons land populair. Ook de surfers uit Verenigde Arabische Emiraten doen blijkbaar graag aan online netwerken, gezien het bevonden percentage van 46. Canada en de VS volgen met respectievelijk 44 en 40 procent. Het wereldwijde percentage staat op 26.

Uit het onderzoek blijkt verder dat een derde van de deelnemers aan sociale websites de interesse erin langzaam verliest. [ bron ] 

Natuurlijk doe ik al een poosje mee, zoals je in het plaatje hierboven. Even een aantal op een rijtje: HyvesFacebookLinkedInFlickrTwitterWeblog

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
0 Comments

Ook ik ben sociaal (net als de rest van …

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
0