Ook ik ben sociaal (net als de rest van Nederland)

1 min leestijd

Social

Een interessant berichtje vandaag op verschillende sites: wij Nederlandsers zijn bijzonder sociaal. Vooral dan online in allerlei sociale netwerken. Lees even dit berichtje:

Zowat de helft van de Nederlandse internetters is lid van een sociale website zoals Hyves of LinkedIn. Wereldwijd heeft Nederland zelfs het grootste percentage ‘sociale internetters’.
Dit blijkt uit een studie door marktonderzoeker Synovate onder dertienduizend surfers in zeventien landen, waaronder ook de Verenigde Staten, China, Verenigde Arabische Emiraten, Duitsland, Frankrijk en Brazilië.

In Nederland is 49 procent van de internetters van 18 jaar of ouder lid van een sociale website. Met name Hyves, LinkedIn en MSN Spaces zijn in ons land populair. Ook de surfers uit Verenigde Arabische Emiraten doen blijkbaar graag aan online netwerken, gezien het bevonden percentage van 46. Canada en de VS volgen met respectievelijk 44 en 40 procent. Het wereldwijde percentage staat op 26.

Uit het onderzoek blijkt verder dat een derde van de deelnemers aan sociale websites de interesse erin langzaam verliest. [ bron ] 

Natuurlijk doe ik al een poosje mee, zoals je in het plaatje hierboven. Even een aantal op een rijtje: HyvesFacebookLinkedInFlickrTwitterWeblog