Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Bijbel online

27 januari 2009

Blueletterbible.org

De vorige publicatie ging over bijbel applicaties voor op de Mac. Online is er echter ook steeds meer te vinden. Een aantal prachtige hulpmiddelen die de echte bijbel freak echt zou moeten kennen.

Nederlandstalig:

Er is best het een en ander te vinden, maar het meeste (en kwalitatief in orde) komt bij het NBG zelf vandaan. De verschillende concepten ook op een rijtje. De sites met bijvoorbeeld alleen de statenvertaling zet ik niet in het overzicht.

Biblija.net, site van het Nederlands Bijbelgenootschap met de meest gebruikte vertalingen (waaronder NBV, NBG51, Groot Nieuwsbijbel)

MyBible.nl, een gepersonificeerde bijbel online. De mogelijkheden zijn, naast “favorieten” erg beperkt. Ik zou dit concept zien op een hoger niveau zoals (mijn persoonlijke favoriet) de Blueletterbible, zie verderop.

Voederbak.nl, vertaalaantekeningen bij de Nieuwe Bijbelvertaling. Dit zou op Biblija,net bijgevoegd moeten zijn, naar mijn gevoel. Jammer dat het NBG veel verschillende concepten naast elkaar zet in plaats van een concept goed uitwerken.

Engelstalig:

Blueletterbible.org”, een prachtig en bijzonder rijke website met verschillende bijbelvertalingen (KJV, NIV, etc), Grieks en Hebreeuws, Commentaren, studietools bij het bestuderen van de Bijbel. Deze site is mijn nummer één!

YouVersion (beta), een site die veel weg heeft van MyBible.nl van het NBG. Leuke van deze site is dat je een personal inlog krijgt met een eigen online studie omgeving voor aantekeningen, een community en je eigen “journal” omgeving om je ontdekkingen bij te houden. Ziet er keurig uit. En veel verschillende vertalingen beschikbaar! Is ook voor iPhone beschikbaar.

BibleGateway.com, een bekende site die vooral een echte online bijbel is met veel verschillende vertalingen en talen. Verder weinig extra’s.


Nog te bekijken:

eBible.com, Online Bible Search & Bible Study community.


Wie heeft er nog meer suggesties? Het is niet de bedoeling om een lijst met alle concepten aan te leveren, maar vooral een lijst met prima hulpmiddelen die online te vinden zijn. Het zou mooi zijn om een concept als de Blueletterbible in het Nederlands beschikbaar te krijgen. Ik zou zeggen: meer web 2.0, meer gepersonifieerde omgevingen creëren, waarmee je je eigen omgevingen kan maken (zoals YouVersion.com) en concepten die gelinkt zijn aan socials networks (Facebook, Hyves, etc.). Maar goed, eerst maar eens verder rondkijken en goed luisteren.

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
1 Comments
  1. RB

    Hoi Wouter,

    Denk ook aan http://live.e-sword.net. Als losse applicatie op (windows)pc en windows mobile erg prettig en uitgebreid (helaas slechts alleen de SV in het NL). Maar nu ook in een website variant.

    Groet
    RB

Bijbel online

door Wouter van der Toorn Leestijd: 2 min
1