Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Lutherse Bijbel online

16 februari 2009
Scan vanuit de Lutherse Bijbel (Romeinen 1)

Scan vanuit de Lutherse Bijbel (Romeinen 1)

Het Nederlands Bijbelgenootschap heeft de scans van de zgn. Lutherse Bijbel uit 1648 compleet online beschikbaar gemaakt. Voor de echte Bijbel tijgers.

De Lutherse Bijbelvertaling neemt een bijzondere plaats in in het godsdienstige en culturele leven van de zeventiende eeuw in de Republiek der Zeven Verenigde Provinciën. Na 1637 stapten de gereformeerden, doopsgezinden en remonstranten over op de Statenvertaling, maar voor de lutheranen was het Nederlands van die vertaling te ongewoon. [ bron ]

Op het domein BijbelsDigitaal.nl heeft het NBG ook nog andere vroege Nederlandse vertalingen van de Bijbel staan, zoals de Delftse Bijbel (1477), Leuvense Bijbel (1548) en de Statenvertaling (1637).

Ondertussen werk in de Bijbel sectie van deze site langzaam maar zeker bij. En, zoals het Internet betaamt, het is eigenlijk nooit klaar, omdat er altijd dingen wijzigen, updates uitkomen, nieuwe concepten verschijnen.

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
0 Comments

Lutherse Bijbel online

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
0