Update : Nieuwe site online

1 min leestijd

Mijn studeer, relax, muziek en werkkamer

Deze bijdrage schrijf schreef ik al op mijn nieuw opgezette site, hoewel toen nog niet officieel online. Dat zal de komende dagen wel ergens gebeuren. Dat is ondertussen wel een feit! De oude site stond alweer een aantal jaren. Opgebouwd in Joomla 1.0 (moest ook nodig geupgrade worden). Met opzich een plezierig aantal bezoekers rond 25 per dag. Dat is niet veel, maar ook niet niks.

Deze site is opgebouwd in WordPress. De keuze hiervoor was vrij gemakkelijk. Belangrijkste reden is dat WordPress goed (wellicht het beste van de CMS’en) is te koppelen met allerlei sociale netwerken zoals Facebook, Hyves. Ook functies als RSS en toevoegen via andere applicaties gaat allemaal een stuk gemakkelijker.

De oude Joomla database heb ik met een gevonden Query overgezet in WordPress (query is hier te vinden). Deze hikte helaas op een aantal vreemde tekens (nou ja, vreemd, maar het ging niet goed). Denk dan aan tekens als è en é. Resulteerde dat ik zo’n 25 artikelen handmatig nog moest bijwerken.

Er moeten nog wat tweaks worden gedaan in de CSS. En de integratie met Flickr zou mooi moeten gaan, maar dat gaat nog niet helemaal goed. Ik ben er in ieder geval niet tevreden over. Met andere woorden: er wordt aan gewerkt en het wordt mooi.

2 reacties

  1. creatov op 13-02-2009 om 14:27

    :) ja, ben best enthousiast! En ondertussen nogal MacMinded, dus thema wordt daardoor wel gemakkelijk.  2. Paul op 13-02-2009 om 13:52

    Uhm… ik hoop dat je het zelf wel begrijpt. Maar het wordt vast & zeker mooi!