Wat heb jij een grote …

1 min leestijd

[youtube width=’620′ height=’480′ type=’FLV’]http://www.youtube.com/watch?v=tTYr3JuueF4[/youtube]

Een grote Bijbel (geinig liedje, moet ik misschien ook eens instuderen ipv een preek). Zondag geef ik de tweede studie over ‘hoe moet je de Bijbel lezen’ bij de jongeren in onze kerk. Erg leuk. Ik denk dat nog geen 10% van de jongeren (en leiding trouwens ook) wekelijks de Bijbel opent. Mijn verwachting was wat groter. Ach, er zit geen regeltje aan. Maar als je de lol ervan inziet, de smaak te pakken krijgt, de waarde ervan inziet, dan gaat dat waarschijnlijk snel beter. Soms moet je het gewoon even zien.

Voorbeeldje van een van de ‘oefeningen’. Wat moet je nu met een gedeelte als Deuteronomium 24:10-13. Moeilijk en vaak saai bijbelboek, droge taal, oude cultuur… De vluchtige lezer krijgt dan niets mee. Als je even doordenkt, waarom gaat er een hele wet over een kleed? Misschien om het hele simpele feit dat God zich blijkbaar zelfs druk maakt over een goede nachtrust. Of ik het wel warm genoeg zal hebben. Tof toch?? Later misschien nog wel wat andere ontdekkingen.

[ directe link YouTube filmpje ]