Website voor de kerk

2 min leestijd

website baptistendoetinchem.nl

In de afgelopen tijd heb ik honderden websites doorgenomen voor de Webfish Award, een Award voor de beste christelijke website. Gelukkig komen er een aantal sites best goed uit de bus, maar ook erg veel sites (met name uit de categorie kerken) rammelen aan alle kanten. En dat is erg jammer. Internet kan je helpen om de juiste informatie door te geven over je kerk voor zoekers, bezoekers en mensen van je kerk zelf.

Nu was de site van onze eigen kerk ook niet om over naar huis te schrijven: oude informatie, onjuiste informatie, geen bijgewerkte agenda, te lange teksten, etc. Dus heb ik er maar zelf mijn tanden ingezet en de nieuwe site (gebouwd in WordPress) vandaag online gezet [ klik hier ]. ‘k Zal binnenkort eens in het kort uit de doeken doen hoe je nu snel een website voor je kerk kan bouwen. Je moet net even de weg weten en een heel klein beetje begrip hebben van html. Maar zelfs dat is denk ik niet noodzakelijk. Eerste tip: kijk gewoon eens rond naar websites die je aanspreken. Wat maakt het een goede site. Daarna komt de rest. En alvast een tweede tip: maak niet al te hoge doelen met allerlei dynamische onderdelen en informatie die erg veel onderhoud vragen. Want de praktijk leert dat het moeilijk is om dat bij te houden als de nieuwigheid eraf is.

Een site die erg effectief is en waar ik nog steeds (samen met mijn collega’s) erg trots op ben is IkzoekGod.nl. Dagelijks komen hier honderden mensen met allerlei redenen naartoe. Via deze site kunnen ze meer over God te weten komen.