Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Dood door de doop

29 maart 2009

Bijbeltekst bij doopbad baptisten gemeente

Vanmorgen was het weer doopfeest in onze kerk in Doetinchem. Iedere keer mooi om de levensverhalen te horen van mensen die besluiten om hun oude leven definitief achter zich te laten en een nieuw leven te starten samen met Jezus. Tegen deze persoonlijke verhalen kan je niet oppreken. ‘k Ben bezig om het traject voor en na de doop wat beter uit te werken. Zodat we nieuwe gelovigen ook leren om in een nieuw leven te leven, het oude niet opnieuw op te pakken. Enerzijds is dat gewoon simpel Bijbels onderwijs. Anderzijds is het juist het hele gewone, alledaagse omgaan met elkaar. Dat is een beweging die we als kerk moeten maken: de kerk speelt zich meer af in je huiskamer als in het kerkgebouw.

Dood door de doop… maar daar blijft het gelukkig niet bij. Want met de doop wordt je één met Jezus in zijn dood (het oude nu wel allemaal weg) maar ook één in het nieuwe leven, de overwinning over de dood en de zonde! Het oude is voorbij, het nieuwe is gekomen. De “grafsteen” van het plaatje hierboven staat bij ons in de kerk naast het doopbad.

PS: Binnenkort zal ik wat onderwijs over de doop posten op de site.

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
0 Comments
God

Dood door de doop

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
0