Dood door de doop

1 min leestijd

Bijbeltekst bij doopbad baptisten gemeente

Vanmorgen was het weer doopfeest in onze kerk in Doetinchem. Iedere keer mooi om de levensverhalen te horen van mensen die besluiten om hun oude leven definitief achter zich te laten en een nieuw leven te starten samen met Jezus. Tegen deze persoonlijke verhalen kan je niet oppreken. ‘k Ben bezig om het traject voor en na de doop wat beter uit te werken. Zodat we nieuwe gelovigen ook leren om in een nieuw leven te leven, het oude niet opnieuw op te pakken. Enerzijds is dat gewoon simpel Bijbels onderwijs. Anderzijds is het juist het hele gewone, alledaagse omgaan met elkaar. Dat is een beweging die we als kerk moeten maken: de kerk speelt zich meer af in je huiskamer als in het kerkgebouw.

Dood door de doop… maar daar blijft het gelukkig niet bij. Want met de doop wordt je één met Jezus in zijn dood (het oude nu wel allemaal weg) maar ook één in het nieuwe leven, de overwinning over de dood en de zonde! Het oude is voorbij, het nieuwe is gekomen. De “grafsteen” van het plaatje hierboven staat bij ons in de kerk naast het doopbad.

PS: Binnenkort zal ik wat onderwijs over de doop posten op de site.