Hoe spreekt God door de Bijbel?

1 min leestijd

graanveld

Voor de een is het gesneden koek, voor de ander een soort mythe. Hoe kan het dat sommige mensen het gevoel of de overtuiging hebben dat God iets zegt als ze lezen in de Bijbel. Hoe kan dat? Jezus vertelde het verhaal van de zaaier waarin Hij het een en ander duidelijk maakte. Als je tijd heb, dan zou je de preek online kunnen luisteren (of mp3’tje downloaden). Een van de dingen die Jezus uitlegt (blijkbaar als geheim dat niet voor iedereen is bestemd) dat er een hele wereld achter het verhaal zit. Er zit een professionele dief te wachten om te roven, te plunderen. Zodat het Woord van God niet een gezonde en heilzame uitwerking kan hebben… Want dat is blijkbaar de uitwerking als je God gaat begrijpen als je de Bijbel leest.

“Hoe spreekt God door de Bijbel?” (preek van 22 maart 2009, gehouden in Doetinchem).
Klik om direct te luisteren of te downloaden…