Koppel je online profielen

5 min leestijd

Wat is eigenlijk het Nederlandse woord voor “interconnected“, iets van “overal onderling gekoppeld” of zoiets? De verschillende sociale netwerken zijn steeds minder hun eigen eilandje. Een paar tips en eenvoudige instructies om je eigen online profielen (zoals Hyves, Facebook. Twitter, LinkedIn, Plaxo e.d.) en informatie te koppelen zoals je blog met Hyves of je blog met Facebook. Zodat jij het maximale haalt uit zo weinig mogelijk inspanning. En dat is wat we allemaal willen, toch? Als je dit slim doet, ben je overal consequent en up-to-date te vinden. Heb je nog nooit je profielen gekoppeld, dan heb ik hieronder een stappenplan (how-to) om het snel te regelen.

UPDATE 12-02-2011: problemen met de officiële Twitter app in Facebook? Voor nu heb ik een oplossing.

gekoppeld

Wat is Twitter

Twitter (lees ook het artikel “Twitter, twittert, getwitterd… hoe werkt het?“) is misschien wel het meest basale concept van de sociale netwerken. Het wordt “microbloggen” genoemd. Je kan al je twitter updates ook koppelen aan andere sociale netwerken of blogs. Dan update je op verschillende plaatsen automatisch de informatie nadat je hebt geupdate via Twitter. Onder het motto dat je slechts één keer iets zou publiceren. Hoe je dat kan doen? Hieronder een kort overzichtje:

Twitter en Hyves koppelen

Twitter koppelen aan “wie-wat-waar” op HYVES kan via twwwitter waar je het eenmalig moet instellen. je in Hyves zelf koppelen, check deze pagina onder je profielinstellingen.

LET OP : Maak niet de fout om zowel Twitter als Facebook aan Hyves te koppelen als je Facebook account ook aan Twitter is gekoppeld. Gevolg zal zijn dat je een dubbele wie-wat-waar in Hyves krijgt. Dat is een beetje teveel van het goede.


Twitter en Facebook koppelen

Twitter heeft het gemakkelijk gemaakt om je FACEBOOK status met Twitter te koppelen. Dat kan met de “Twitter applicatie” in Facebook. De officiële Twitter Applicatie geeft allerlei problemen (melding “Oops, couldn’t find anyone here…yet.”). Deze moet je ook eenmalig in Facebook instellen, vanaf dat moment wordt Facebook automatisch geüpdatet met je Twitter updates.

UPDATE 1: Lukt het koppelen niet? wellicht geeft het volgende Twitter Support artikel voldoende hulp? Het lijkt een probleem met de strikte privacy instellingen te zijn… Simpel gezegd is de voorgestelde workaround om de applicatie helemaal te verwijderen (LET OP: dit moet je zowel aan de kant van Facebook als de kant van Twitter doen, bij beide onder privacy settings) en vervolgens opnieuw via de twitter app te installeren. Als dit niet lukt, dan zou je een alternatieve twitter applicatie in facebook kunnen gebruiken.

UPDATE 2: een werkend alternatief is “selective twitter“. In je tweets moet je dan wel de hashtag #fb plaatsen om deze te laten posten in Facebook.


Facebook Page aan Twitter koppelen

Link your Pages to TwitterHeb je speciale pagina’s aangemaakt in Facebook (Facebook Page), dan kan je gemakkelijk deze koppelen. Je kan je Facebook Page koppelen aan andere Twitter accounts die je beheert. Ik heb zelf bijvoorbeeld een pagina voor de website startersbijbel.nl. De updates op de Facebook page laat ik gelijk op Twitter publiceren. Zorg dat je onder Twitter bent ingelogd met het gewenste account. En ga naar facebook.com/twitter. Hier kan je een selectie maken van je Page’s en de koppelingen maken.

NB: ik had zelf problemen met de koppelingen aanmaken. Door de links op de pagina te openen in een nieuw venster forceer je op de een of andere manier dat het allemaal wel werkt.

Facebook aan Hyves koppelen

Wil je je status updates van Facebook publiceren op Hyves? Dat kan ook. Check de volgende pagina om dat snel in te stellen: facebook.com/feed/export/hyves/ LET OP: als je twitter hebt ingesteld om Hyves en Facebook bij te werken krijg je dubbele vermeldingen!!

Twitter en Blog koppelen

Twitter koppelen aan je BLOG kan op verschillende manieren en hangt van je systeem af. Lees voor WordPress de uitleg in het artikel “Twitter en WordPress“. Voor Blogger, Typepad, MySpace en anderen kan je gebruik maken van zogenaamde “badges” die je kan vinden op de Twittersite zelf. Daarmee krijg je een mooi flash- of htmlblok waarin je laatste updates staan.

Twitter en Plaxo koppelen

Twitter koppelen aan je PLAXO profiel kan via je eigen profielinstellingen op Plaxo onder het kopje “Twitter Status Sync“.

Twitter en LinkedIn koppelen

Je kan LINKEDIN heel simpel aan Twitter koppelen in LinkedIn zelf. Korte uitleg/stappenplan vind je op deze pagina. Vanaf mei 2010 is het mogelijk om de Tweets Application te installeren in je LinkedIn profiel. Daarmee wordt je account dieper gekoppeld met je Twitter contacten. Zo kan je de twitter-accounts van je contacten gemakkelijk managen. Daarnaast kan je al je LinkedIn contacten opslaan als een privé Twitter list.


Weblog koppelen

Je Blog kan je ook koppelen aan andere concepten, zoals:

 • Je blog koppelen aan je Hyves blog. Hiervoor moet je de RSS-feed van je blog ingeven. Het is vervolgens niet zo dat de reacties die op Hyves worden gegeven ook in je blog terecht komen. Het is (nog) eenrichting verkeer. Het lukt dus nog niet om je notities van Hyves terug te posten op je blog.
 • LinkedIn kent ook een aantal applicaties, onder andere een WordPress app waarmee je je blog kunt laten meelopen.
 • Je kan je blog automatisch laten toevoegen aan je Facebook notities. Dat werkt ook via de RSS-feed van je blog.

WordPress kan trouwens ook prima gebruik maken van Facebook en LinkedIn met de benodigde plug-ins. Lees verder het bericht met uitleg van gebruik van Facebook Connect met WordPress.

Voor LinkedIn is de plug-in “LinkedIn Share Button” beschikbaar. Deze plug-in maakt het gemakkelijk om je blog-posts te delen in je LinkedIn netwerk.


Ontkoppelen Twitter van Facebook

Wil je accounts juist ontkoppelen, lees dan dit bericht over ontkoppelen van Twitter van Facebook.

Heb je aanvullingen? Laat het me weten.

11 reacties

 1. EcommerceOndernemer op 12-05-2010 om 17:16

  Super post. Mooi samengevat en heel duidelijk. Misschien Netlog nog aan toevoegen voor de Belgische lezers?  • Wouter op 01-06-2010 om 12:05

   Goed idee… Ik zal hier binnenkort aan werken. 2. Gerard op 11-04-2010 om 12:39

  Dit kan tegenwoordig ook via bezoekmehier.nl, je kunt daar zelf aangeven op welke profielen je een bepaald bericht wilt plaatsen. Erg handig!! 3. Wouter op 08-04-2010 om 10:06

  @sophie @mario wellicht geeft het volgende Twitter Support artikel voldoende hulp? Het lijkt een probleem met de strikte privacy instellingen te zijn… Simpel gezegd is de voorgestelde workaround om de applicatie helemaal te verwijderen, opnieuw via de twitter app opnieuw te installeren. Als dit niet lukt, dan zou je een alternatieve twitter applicatie in facebook kunnen gebruiken. 4. Mario op 08-04-2010 om 08:32

  Ik heb hetzelfde probleem als Sophie,,, iemand een idee?

  Mario 5. Sophie op 05-04-2010 om 12:55

  Ik wilde mijn facebook aan twitter koppelen, maar als ik dan naar de applicatie ging en op toevoegen klikte, moest ik inloggen op twitter, maar dan krijg ik steeds: Oops! Something went wrong:
  Invalid credentials Invalid user name or password 6. Gerard op 06-03-2010 om 12:42

  Hm zit gedeeltelijk wat in. In principe hoef je natuurlijk alleen de URL nog maar te onthouden van je ‘online paspoort’, aangezien daar de rest staat. Maar ik denk dat er inderdaad nog wat vernieuwende functionaliteit aan moet worden toegevoegd. Waarschijnlijk komt dat nog wel, het is nog maar net nieuw! 7. creatov op 06-03-2010 om 12:01

  @gerard… Ehm, dat is niet 1-2-3 koppelen van je profielen waarbij je zo weinig mogelijk informatiestromen hoeft te onderhouden, Maar een lijstje van je accounts. Niet heel vernieuwend en wat mij betreft zouden ze net ff iets meer moeten doen om nuttig te zijn. Anders wordt het naast je profielen ook weer gewoon een extra URLom te moeten communiceren. Dan kan je dat beter op de profielen-sites zelf de links plaatsen naar de andere profielen lijkt me. 8. Gerard op 06-03-2010 om 11:56

  Daar hebben ze tegenwoordig toch http://www.bezoekmehier.nl voor? Tot nu toe kan je daar alleen nog LinkedIn en Twitter profielen koppelen, maar in de toekomst kan je daar nog veel meer. Ik zou zeggen, registreer alvast een account!