Meer Bijbels door crisistijd

1 min leestijd

Mooi rijtje Bijbels

Een interessant artikel op Times Online (van het Britse Times): de Britse Amazon (net zoiets als Bol.com, maar dan meer internationaal) ziet 25% meer verkoop van Bijbels in de maand Februari van dit jaar. “De Bijbel is misschien wel het grootste groei segment in de laatste 12 maanden” zegt een andere boekhandelaar. Wat zou het toch zijn in de tijd van crisis? Niet zo raar hoor, want opeens blijkt wel erg veel van het leven gebakken lucht te zijn en een nogal onzeker fundament. Mensen gaan op zoek naar de grotere zekerheden van dit leven, dingen die blijven als er veel zekerheden lijken weg te vallen (zoals nu, financiële zekerheden). Geloof dat zich richt op God is geloof dat zich bouwt op een fundament dat niet aan een credietcrisis onderhevig is. Heb je niets met God en geloof, je zou het eens moeten overwegen. Onder de simpele wijsheid: baat het niet, dan schaad het niet ;)

Wat getallen: de gezamenlijke Bijbelgenootschappen (NBG is daar onderdeel van) verkocht in 2007 27 miljoen Bijbels, in 2006 25,5 miljoen. Wow! Dat is een hele hoop! ‘k Ben nog op zoek naar de laatste Nederlandse getallen. Wie weet waar ik die kan vinden?

Voor de digitale freaks, altijd online generatie… Je hoeft geen papieren versie te hebben om effectief Bijbel te lezen. Check bijvoorbeeld “Bijbel online” en “Bijbel op je iPhone“.