Twitter en WordPress

2 min leestijd

twitter en wordpress

Met een koppeling tussen Twitter en WordPress heb je twee sterke concepten aan elkaar gekoppeld. Twitter helpt om extra verkeer te genereren op je site als je daar goed mee omgaat. Een paar tips op een rijtje om Twitter goed aan je WordPress setup te koppelen. Je kan het allereerst doen met eenvan de beschikbare plugins die in de WordPress community beschikbaar zijn.

Twitter plugin voor WordPress
Zelf gebruik ik daarvoor Twitter Tools. Met deze plugin heb je verschillende dingen in een keer geregeld. Je krijgt een widget voor je laatste updates, je kan instellen dat Twitter automatisch een tweet geeft bij het posten van een nieuw bericht (post) of een statische pagina (page). Je kan ook kiezen om dat maximaal eens per dag of eens per week te doen met een twitter update, of zelfs alleen in bepaalde categorieen uit je blog.

Tweet dit koppeling onder je berichten
Je kan ook zorgen dat onder ieder bericht een koppeling komt met “tweet dit” (of een uitdrukking die je leuk vindt) of met een plaatje. Je zal dit plaatje ook zien onder dit bericht. Dat kan je gemakkelijk doen op de volgende manier (waarbij de URL automatisch wordt gegenereerd door bit.ly, een alternatief voor tinyurl.com) waarbij je twee stukjes code moet plakken in je template bestanden:

Stap 1: Open de header.php file van je WordPress thema en plak de volgende code precies voor de </HEAD> tag.
[cc lang=”php”][/cc]

Stap 2: Open de single.php file van je WordPress template en plak de volgende code precies na the_content() functie.
[cc lang=”php”]
Reading: Tweet dit: Stuur deze pagina naar Twitter
[/cc]

In plaats van de code kan je natuurlijk ook een plaatje invoegen (met de img code).