Weekendpost: Maak muziek op je iPhone

2 min leestijd

iPhone GuitaristDat je muziek kan luisteren op de iPhone wisten we allang. Dat was tenslotte een van de leuke dingen: een telefoon en een iPod in een. Een ander grappig ding is dat je met je iPhone ook een boel muziek-lol kan hebben door zelf muziek te maken. Nou ja, het is wel een beetje behelpen. Want mijn persoonlijke performance is nog niet echt “presentable”, dus ik laat je even wat officiele demo’s zien van een paar leuke apps voor je iPhone. Heel erg serieus is het vaak niet (optreden wordt wel wat lastig, maar kan soms zelfs ook), maar de funfactor gaat er zeker mee omhoog.

De eerste die erg leuk was is de Ocarina, een betaalde app voor €0,79. Door in je iPhone te blazen krijg je een vriendelijk geluid van een soort fluit. Het is even oefenen, maar het gaat zeker wel. Erg leuk. De tweede heet gewoon Band, een betaalde app voor €2,99. Daarmee heb je een soort band-in-a-box. Je kan ermee piano spelen, drumloops maken, gitaar spelen, bassen… En er zit een heuse 12 Bar Blues in waar je lekker de Blues mee kan spelen. Check even de video hieronder voor deze app. Wil je meer opties hebben dan zijn er ook nog apps die een compleet uitgewerkt instrument hebben zoals bijvoorbeeld Guitarist (ook €2,99 van dezelfde maker als Band). Compleet met effectenbak. Daar kan je de aandacht wel mee opeisen. ‘k Moet nog wel even oefenen voor ik op zondag hiermee op het podium verschijn om een solo weg te geven tijdens de aanbidding ;)

Nu zijn er ook serieuze apps die het je gewoon makkelijk maken. Te beginnen met een metronomium (je weet wel, tempo, Beats per Minute). Bijvoorbeeld Metronome, een gratis app. Doet niets anders dan gewoon tikken op jouw tempo. Er zijn nog meer apps waar ik niets aan wilde uitgeven maar die de serieuze muzikant wel eens goed zou kunnen gebruiken of die niet direct voor mij bestemd zijn. Zoals Chords (guitaar akkoorden, gratis), Cleartune (stemapparaat, €2,99), GuitarToolkit (complete app voor de gitarist, €7,99), BeatMaker (maak je eigen loops, professional app voor €15,99), PianoChords (alle piano akkoorden voor je op je schermpje, €2,99). En zo is er nog veel meer. I love my iPhone!

Ocarina

[youtube width=”590″ height=”350″]http://www.youtube.com/watch?v=RhCJq7EAJJA[/youtube]

Guitarist

[youtube width=’590′ height=’420′ type=’FLV’]http://www.youtube.com/watch?v=zUN2bXDUTSo[/youtube]

Band zoals Apple het live presenteerde

[youtube width=’590′ height=’370′ type=’FLV’]http://www.youtube.com/watch?v=WheLlMmyoRM[/youtube]