Zegen, dankbaar, vertrouwen

1 min leestijd

dankbaar

Gisterenavond waren we weer met de jongerengroep weer bij elkaar. De opdracht als voorbereiding voor deze avond was om twee weken je zegeningen te “loggen“. Het grappige effect van deze opdracht is dat je wordt gedwongen om iedere dag te “beoordelen”. Even de vanzelfsprekende dingen benoemen dat het helemaal niet zo vanzelfsprekend is. Zoals in 1 Korinte 4 vers 7 “Bezit u ook maar iets dat u niet geschonken is?” Met een paar mooie ontdekkingen voor de groep zelf. Uiteindelijk is het delen van de dingen die we hebben gezien als zegen een avondje aanbidding geworden. Alternatieve stijl voor ons, maar erg goed. Vandaag zie ik weer veel zegen: het lente zonnetje, ons dynamische gezinnetje, een meer dan goede school voor de kids, vrienden om me heen, een leuk huis om in te wonen, de contacten in ons buurtje, muziek om me heen, gadgets, computer, vrede met God, mijn piano, goede zoekmachine resultaten, creativiteit, inspiratie als ik de Bijbel ontspannen lees, tijd om een krantje te lezen, mogelijkheid om weer wat te produceren, voorziening voor eten en drinken, kleding aan mijn lijf, goede nachtrust, rust in Gods zorg voor me…

Wie helpt me mee? Ik geloof dat dit een leven van aanbidding is. Want er is niets dat ik niet heb ontvangen. Dussss… geen reden om zorg te maken.