Meest inspirerende boek?

2 min leestijd

Bijbel niet meer meest inspirerende boek

Volgens een onderzoek door OnePoll.com is niet meer de Bijbel het meest inspirerende boek, maar “To Kill a Mockingbird” dat in 1960 werd uitgegeven. Dat boek is in Nederland verschenen onder de titel “Spaar de spotlijster”. Waar gaat dat boek eigenlijk over? Want ik ken het boek zelf niet. Op wikipedia staat het als volgt:

Het is een bildungsroman en wordt verteld door de ogen van de ik-persoon, Jean Louise ‘Scout’ Finch, de dochter van Atticus Finch. Atticus is een advocaat in Maycomb, Alabama, een fictieve stad in het zuiden van de Verenigde Staten. Ze trekt veel op met haar broer Jeremy Atticus ‘Jem’ Finch en hun vriend Dill.

De titel van het boek is afgeleid van Atticus’ advies aan zijn kinderen met betrekking tot hun luchtgeweren. “Shoot all the blue jays you want, if you can hit ‘em, but remember it’s a sin to kill a mockingbird” (Engels: Schiet op zoveel blauwe gaaien als je wilt, mits je ze kan raken, maar onthoud dat het een zonde is om een spotlijster te doden.) Spotvogels zijn onschuldige dieren, als je er één zou doden, zou je dus onschuld doden. Opvallend is dat de hoofdpersonen ook vernoemd zijn naar vogels. Tom Robinson, bevat robin, hetgeen roodborst betekent, terwijl Finch vink betekent. Finch was echter ook de meisjesnaam van Lees moeder. [ bron Wikipedia ]

Wat mijn meest inspirerende boek is? Ik zou idd niet kunnen zonder de Bijbel. Omdat het mijn leven dagelijks beïnvloed. Omdat ik steeds meer begrijp dat het een boek is met een wel hele bijzondere bron. Omdat ik door dit boek heen het hart van de Schepper leer kennen. Omdat ik het gevoel heb dat dit boek leeft… Wat is trouwens jouw meest inspirerende boek?

Mickinbird beats the BibleTo Kill a Mockingbird beats Bible in book poll