Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Nieuwe webanalyse service getest

8 april 2009

Web Analyse

Ik kan het toch niet laten om gelijk even wat op de site te zetten. Via DutchCowboys.nl heb ik een premium code gekregen waarmee ik een nieuwe service kon testen die een website analyseert en beoordeelt op kwaliteit, vindbaarheid en populariteit. Professionele diensten zijn vaak erg kostbaar. Deze dienst van Lipperhey geeft je voor €50,- een uitgebreid rapport met een aantal concrete quick-winners en een woud aan informatie waarmee je aan de slag kan gaan met je website. Voor de test heb ik de site http://www.ikzoekgod.nl gebruikt. Op deze site draait ook een (beperkte) AdWord campagne en is voor de Agapè bediening belangrijk. ‘k Ben dus benieuwd naar het rapport. Je hebt wel even de tijd nodig om er doorheen te spitten, want je krijgt een rapport van zo’n 40 pagina’s.

Wat zijn voor ons de Quick Winners?

  1. Vermijden van dode links. Maar ik heb geen idee hoe in deze site 260 (!) dode links in de site kunnen zitten. We gaan het uitzoeken.
  2. Beter gebruik maken van de sitemap. Lijkt me redelijk en staat genoteerd.
  3. Pagina diepte (hoeveel lagen zitten er in de site). Vier lagen zou te diep zijn. Daar moet ik over nadenken. Je kan ook te simplistisch worden.
  4. Hij meet externe afbeeldingen. Dat kan kloppen, want er zit een constructie van een centrale template in die we ook voor andere domeinen gebruiken. Dat kunnen we heroverwegen.

De rest van de geheimen zal ik niet allemaal prijsgeven. Hieronder nog even wat screenshots om een wat duidelijker overzicht.

StartpaginaDashboardAlle analysesWaarschuwing voor flashCode 302Overzicht rapportagesAlle analyses IkzoekGod.nlStatistisch rapport IkzoekGod.nl

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
0 Comments

Nieuwe webanalyse service getest

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
0