Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Online Bijbelstudie doen (video demo)

6 april 2009

Online Bijbelstudie

Toen ik serieus in de Bijbel ging lezen als tiener heb ik als eerste een ouderwetse driedelige Statenbijbel met kanttekeningen aangeschaft. Waar deze nu gebleven is weet ik echt niet. Het tweede wat ik kocht was een Concordantie bij de Bijbel. In zo’n boek waren alle verschillende woorden van de Bijbel opgeschreven met alle verschillende teksten waar het voorkwam. Bijbelstudie zo’n twintig jaar terug was nog gewoon helemaal analoog.

Met de komst van computers, internet en smartphones is er een hele nieuwe tijd gekomen. De Bijbel is veel sneller te bestuderen, verbanden zijn gemakkelijk te bestuderen en een enorme hoeveelheid kennis is snel beschikbaar. Bij het bestuderen van de Bijbel voor bijvoorbeeld een preek of een Bijbelstudie, maak ik veelvuldig gebruik van allerlei verschillende concepten. Op deze site heb een aantal van deze bijbel programma’s en bijbel sites op een rij gezet. Ik denk dat nog veel te weinig mensen de kracht gebruiken van digitale Bijbelstudie. Daarom hier eens een eerste oefening waar ik kort een woordstudie doe op Johannes 19 vers 30. Daarbij ga ik even snuffelen op BlueLetterBible.org. Iedereen die zoekt en tijd neemt kan schat graven!

Ik dacht het in twee minuten te doen, uiteindelijk is het vijf minuten geworden. Dat is een probleem dat zich met mij op zondagochtend ook nog wel eens voordoet ;) Het is snel gedaan, helemaal geen montage. Als het bevalt zal ik nog wat demootjes maken, maar dan wat netter uitwerken.

Wil je het in groter formaat bekijken (dit hieronder is iets gecomprimeerd), klik dan hier.

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
0 Comments

Online Bijbelstudie doen (video demo)

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
0