Patat, vruchtensap en matses

1 min leestijd

Pata, vruchtensap en matses

Gisterenavond, Goede Vrijdagavond hebben we thuis lekker patat gegeten. Op tafel hebben we vruchtensap en matses erbij gezet. Omdat het Goede Vrijdag was. En omdat we daar op een ontspannen manier bij stil wilden staan als gezin. Tijdens de maaltijd stond het er gewoon. Richting het einde van de maaltijd hebben we samen de matses gebroken (dat kraakt best wel als je er even op let). Jezus zei, toen Hij dat deed: “dit is mijn lichaam dat voor jullie wordt gebroken”. De vruchtensap symboliseert het bloed van Jezus. Dat bloed wast je helemaal schoon. Op deze manier hebben we samen gedacht aan een bijzonder zware lijdensweg waar Jezus voor koos. Onbegrijpelijk, uit liefde voor mensen. Hierdoor hebben wij nu vrede met God.

1 reactie

  1. Ben op 16-04-2009 om 08:48

    Gaaf man. Met het vaderschap op komst ga ik me nog meer afvragen hoe je essentiele waarheden goed op kinderen kunt overbrengen. Uiteindelijk zal liefde, aandacht, tijd, je levenswandel, het voorbeeld dat je geeft, en ‘ gewoon’ er zijn belangrijker zijn, maar toch… hoe leg je Pasen, de Passie, bidden, het belang van de Bijbel… hoe leg je dat uit aan je kids? De combinatie Pesach+Patat is een nieuwe in een lijst inspiraties daarvoor. Thanx!