Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Patat, vruchtensap en matses

11 april 2009

Pata, vruchtensap en matses

Gisterenavond, Goede Vrijdagavond hebben we thuis lekker patat gegeten. Op tafel hebben we vruchtensap en matses erbij gezet. Omdat het Goede Vrijdag was. En omdat we daar op een ontspannen manier bij stil wilden staan als gezin. Tijdens de maaltijd stond het er gewoon. Richting het einde van de maaltijd hebben we samen de matses gebroken (dat kraakt best wel als je er even op let). Jezus zei, toen Hij dat deed: “dit is mijn lichaam dat voor jullie wordt gebroken”. De vruchtensap symboliseert het bloed van Jezus. Dat bloed wast je helemaal schoon. Op deze manier hebben we samen gedacht aan een bijzonder zware lijdensweg waar Jezus voor koos. Onbegrijpelijk, uit liefde voor mensen. Hierdoor hebben wij nu vrede met God.

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
1 Comments
  1. Ben

    Gaaf man. Met het vaderschap op komst ga ik me nog meer afvragen hoe je essentiele waarheden goed op kinderen kunt overbrengen. Uiteindelijk zal liefde, aandacht, tijd, je levenswandel, het voorbeeld dat je geeft, en ‘ gewoon’ er zijn belangrijker zijn, maar toch… hoe leg je Pasen, de Passie, bidden, het belang van de Bijbel… hoe leg je dat uit aan je kids? De combinatie Pesach+Patat is een nieuwe in een lijst inspiraties daarvoor. Thanx!

Patat, vruchtensap en matses

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
1