Weekendpost : iPhone racen

1 min leestijd

Need for Speed (iPhone game)

Weer tijd voor een weekendpost over de iPhone. Deze keer een paar games die beschikbaar zijn, maar vooral “Need for Speed Undercover“. De Need for Speed serie ken ikzelf al uit de tijd dat een kleurenmonitor een bijzonder bezit was. Vooral door deze game krijg je het gevoel dat je met een iPhone een volwaardige game console in handen hebt.  Het werkt als de NFS games op de Playstation, XBox of Wii: je begint met een goedkope wagen. Door races te winnen verzamel je geld waardoor je upgrades voor je wagen kan kopen (om em sneller of mooier te maken) of uiteindelijk nieuwe wagens te kopen. Het is voor een iPhone app wel aardig wat geld (€7,99), maar als volwaardige game heb je bijzonder veel voor dit geld. De besturing gaat erg goed (je stuurt door je iPhone te draaien) en de graphics zijn erg goed.

Laatst heb ik ook gekeken naar de race game “Fast and Furious: Pink Slip” (€2,39) die in hetzelfde genre zit. Het eerste wat bij deze game opvalt dat de besturing hier wel bijzonder belabberd gaat. Of het moet alleen even wennen zijn, maar er zit een-of-andere vertraging in de besturing.

Wil je op een andere manier racen? Probeer eens “Monster Trucks Nitro” (€0,79, favoriet bij mijn zoon Levi) waarbij je met een Monster Truck binnen een bepaalde tijd de baan (inclusief alle obstakels) moet hebben genomen. Leuk voor de verloren minuutjes: als je wacht bij de tandarts in de wachtkamer, je collega’s zijn weer eens laat bij hun afspraak, de lift is niet snel tussen begane grond en de 5e etage…

Have fun!

Need for Speed UndercoverNeed for Speed UndercoverNeed for Speed Undercover