Bijbel weer samen lezen in gezinnen

1 min leestijd

bijbel-en-krant

Het  Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) heeft net hun jaarverslag gepubliceerd. Natuurlijk wil het NBG dat de Bijbel meer aandacht krijgt. Een opvallend nieuw project is dat het Bijbellezen in het gezin (weer) wordt gestimuleerd. Dat lijkt me prima doelstelling. Want juist het “gewoon” lezen van de Bijbel als een normaal onderdeel van het gezin is zoiets dat in deze tijd veel is achter gelaten. Hoe breng je het terug? Het beste is om het op een logische manier in te bouwen in het gewone leven. Zoals bijvoorbeeld bij het ontbijt naast je cornflakes, na de avond maaltijd of voor het slapen gaan. Gewoon gewoon, dat werkt nog steeds het beste. 27 dagen doorzetten, dan wordt het een gewoonte (heb ik me weleens laten vertellen).