Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Bijbel weer samen lezen in gezinnen

22 juni 2009

bijbel-en-krant

Het  Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) heeft net hun jaarverslag gepubliceerd. Natuurlijk wil het NBG dat de Bijbel meer aandacht krijgt. Een opvallend nieuw project is dat het Bijbellezen in het gezin (weer) wordt gestimuleerd. Dat lijkt me prima doelstelling. Want juist het “gewoon” lezen van de Bijbel als een normaal onderdeel van het gezin is zoiets dat in deze tijd veel is achter gelaten. Hoe breng je het terug? Het beste is om het op een logische manier in te bouwen in het gewone leven. Zoals bijvoorbeeld bij het ontbijt naast je cornflakes, na de avond maaltijd of voor het slapen gaan. Gewoon gewoon, dat werkt nog steeds het beste. 27 dagen doorzetten, dan wordt het een gewoonte (heb ik me weleens laten vertellen).

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
0 Comments

Bijbel weer samen lezen in gezinnen

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
0