Youtube copyrights

1 min leestijd

YouTube copyrightMag het nou wel of mag het nou niet. Als je leuk met je hand camera een korte registratie van een optreden maakt en dat upload op Youtube, dan mag dat blijkbaar niet?? Ik kreeg de volgende mail (moet automatisch zijn) waarin direct gedreigd wordt met met het verwijderen van je hele account. ‘k Heb werkelijk geen idee over wat er nu mis is. Video maar ff op privé gezet, maar dat is toch vreemd?? Oftewel, dat zou ik dus niet mogen uploaden. Hier het mailtje dat ik kreeg:


Automatisch emailtje van Esmee Denters via YouTube

Automatisch emailtje van Esmee Denters via YouTube3 reacties

  1. Martijn op 29-06-2009 om 16:03

    Universal, he. Juridisch klopt het, dus uitkijken met die Donaldafbeelding in je vorige post… daar struint een andere grote jongen het internet voor af.  2. Huh op 29-06-2009 om 10:29

    Denk niet dat Esmee haar eigen account meer in de hand heeft tegenwoordig, daar zit een heel team achter. Denk ook niet dat ze er zelf een probleem mee heeft, want op twitter wil ze nog wel eens een linkje plaatsen naar dit soort filmpjes. Juridisch gezien, hebben ze wel gelijk denk ik. Wellicht zouden ze er minder problemen mee hebben als je alleen Outta Here in het filmpje had gelaten, aangezien het Admit It alleen nog in Nederland te verkrijgen is. Daarnaast zie je bij andere concert-videos wel eens dat eigenaars erin geknipt hebben, zodat niet het hele liedje te horen is. Die filmpjes blijven er meestal ook wel op staan.  3. Engruppo op 29-06-2009 om 09:58

    Hmm … Was YouTube juist niet het medium waar Esmee Denters haar succes aan te danken heeft. Tsss… kinderachtig!